Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi v Sokolově získali cenný bod

sokolovVe středu 12. 10. 2016 bylo na programu sedmé kolo druhé hokejové ligy a v jeho rámci zamířili hokejisté Děčína na led Sokolova. Po první třetině vedli 2:1, jenže domácí v té druhé dokázali srovnat a nakonec zápas došel do prodloužení. V něm rozhodl přesnou střelou domácí Šik a připsal tak bonusový bod pro Baník.

Hned v úvodu byl vyloučen Radomír Vaněk a Medvědi se museli bránit ve čtyřech hráčích. Jenže své oslabení zvládli a domácím nedovolili využít svou první přesilovou hru. V páté minutě zaskočil svou skákavou střelou domácí Kuběna Martina Michajlova, který kotouč nakonec dokázal zkrotit a opět si připsal cenný zákrok. Na počátku sedmé minuty hráli Medvědi znovu ve čtyřech, ale vadit jim to nemuselo. Ve vlastním oslabení se dostal do úniku Václav Racek, domácí brankář však jeho ránu vyrazil, ale na dorážku RADIMA VACKA už byl krátký – 0:1. Sokolov však ještě v téže přesilové hře dokázal srovnat, když se třináct vteřin po děčínské trefě prosadil JIŘÍ JANATA, jenž nakonec početní výhodu využil – 1:1. Mezitím hráli Sokolovští další dvě přesilovky, ale ani jednu nedokázali přetavit ve vedoucí branku. Už to vypadalo, že se poprvé do kabin půjde za nerozhodného stavu, ale opak byl pravdou. Šest vteřin před vypršením první periody měli hosté ponechanou výhodu a šatňákem se prezentoval už druhým přesným zásahem v utkání RADIM VACEK, který tak znovu vrátil Medvědům vedení – 1:2.

Ve čtyřiadvacáté minutě ujel ve vlastním oslabení David Hruška, ale někdejšího extraligového hráče dokázal vychytat Martin Michajlov. O tři minuty později už ale musel lovit kotouč ze své sítě. PETR KUKLA zužitkoval přesilovou hru a Sokolov tak znovu vyrovnal – 2:2. Hned na to hráli v početní výhodě také Medvědi, kteří se dostali ke dvěma dorážkám, ale Zdvořáček ani Patzelt úspěšní nebyli. Ve dvaatřicáté minutě se do slibné palebné pozice dostal David Hruška, ale trefil pouze betony Martina Michajlova. A stejný hráč se pak znovu předvedl další jedovkou, ovšem opět ztroskotal na děčínském brankáři, respektive na jeho betonu. Do konce druhé periody se už skóre neměnilo, a tak se tentokráte šlo do útrob sokolovského stadionu za nerozhodného stavu.

Na začátku třetí části se dvěma střelami předvedl Radomír Vaněk, neprve trefil Hruškov lapačku, poté střílel nepřesně. Na druhé straně pak unil Novák přes půl kluziště, ale Michajlov jeho úmysl zhatil. A brankář Děčína úřadoval i v pětačtyřicáté minutě, kdy postupně lapil střely Schildhabela a Kašpara. Držel tak Medvědy stále ve hře o slibný výsledek. Na druhé straně nebyli daleko od vedoucí branky Děčínští, nikdo z hostů nebyl v těsné blízkosti domácí svatyně, aby dokázal dorazit kotouč, který prosvištěl domácím brankovištěm. V padesáté minutě se hostům naskytla početní výhoda, v ní ale ujel Kuběna, které své sólo proměnit nedokázal. Na opačném konci kluziště sebral domácí brankář hostům kotouč, který byl na brankové čáře a i on svůj tým podržel. V závěru třetí periody ještě měli šanci domácí, ale Kuběna se Slámou nedotlačili kotouč za Michajlova záda. Po šedesáti minutách tak zápas nenašel vítěze a na řadu muselo přijít prodloužení. V něm se minut před jeho koncem prosadili domácí, když svou střelu z mezikruží poslal do děčínské branky VOJTĚCH ŠIK – 3:2. Bonusový bod navíc si tak připsali Sokolovští. Nicméně bod z ledu silného Sokolova je pro Medvědy rozhodně úspěchem.

HC Baník Sokolov – HC Děčín 3:2 po prodloužení (1:2; 1:0;0:0 – 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Janata (Schildhabel, Kašpar), 27. Kukla (Šik), 64. Šik (Hruška) – 8. Vacek (Racek), 20. Vacek (Hašek)

Sestava HC Děčín:
Michajlov (Lavinger) – Molnár (A), Procházka, Chmel, Zdvořáček, Vaněk, Hucek – Hašek, Volráb, Vacek – Patzelt, Racek, Sýkora – Fojt, Kopta, Zajan – Vykouk

Vendula Zdražilová, HC Děčín