Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi po skvělém výkonu s lídrem tabulky berou dva body

vrchlabíV sobotu 22. 10. 2016 pokračovala devátým kolem druhá hokejová liga a v jeho rámci přivítali hokejisté Děčína lídra tabulky, a sice silné Vrchlabí. V zápase si Medvědi vyzkoušeli všechny možné situace v průběžném stavu skóre. Nejprve dvakrát vedli, hosté dvakrát dokázali vyrovnat, pak otočili zápas a naopak srovnali Děčínští. Nádherný zápas, který oku lahodil, došel až do prodloužení, které hned v jeho první minutě rozhodl MARTIN ZDVOŘÁČEK a děčínští hokejisté se tak mohli radovat ze zisku dvou bodů.

Zápas začal velmi svižně a hned na obou stranách se oba celky dostaly do útočného pásma. Už v první minutě se domácí dostali do slibné šance. Daniel Volráb si nabruslil z levé strany před brankáře Jelínka a svou střelou orazítkoval tyč jeho branky. Jenže kotouč se odrazil přímo k RADIMU VACKOVI, jenž ho usměrnil mezi tři tyče – 1:0. Z vedení se ovšem Medvědi neradovali příliš dlouho. Za necelou minutu totiž bylo vyrovnáno. PATRIK MAĎAR hned po buly v pásmu Děčína propálil Michajlova a zápas začínal znovu od začátku – 1:1. V sedmé minutě měl dobrou šanci Sýkora, ale Jelínek vytasil efektní semafor. V polovině prvního dějství se ke střele zblízka napřáhl Martin Filip, ale zkušený vrchlabský matador ztroskotal na semaforu Michajlova. Další změna skóre nastala v patnácté minutě. Dvojice Oliverius Faigl zařídila vedoucí branku. Oba hráči se vrátili po zranění ve velkém stylu. Oliverius totiž přesnou přihrávkou našel mezi kruhy volného TOMÁŠE FAIGLA, který svou bombou vymetl v síti hostů všechny pavučiny – 2:1 a stanovil tak konečný stav první periody.

Úvodní pětiminutovka druhé třetiny byla ve znamení dvou velkých příležitostí na obou stranách. Nejprve před Huckem zívala odkrytá hostující klec, ale Jelínek se stačil fantasticky přesunout zpět a jeho střelu z levé strany nakonec chytil. Poté na druhé straně nebezpečně střílel Tomáš Jirků, avšak skvělý zákrok proti němu předvedl i Michajlov. Vedení Medvědi dokázali udržet zhruba do poloviny zápasu. V té době totiž Vrchlabští znovu srovnali krok. V útočném pásmu znovu po vhazování se ke střele dostal ADAM JANDEJSEK, který prudkou střelou překonal brankáře Děčína – 2:2 a už podruhé se tedy začínalo znovu od začátku. Hosté po gólu ožili a čím dál více se tlačili před domácí branku. Ale obránci v čele s Michajlovem další gólový příspěvek Stadionu nepovolili. V závěru třetí části hry pak měli ještě dvě šance Medvědi, Jelínek však kotouč za svá záda už nepustil.

Úvodní část poslední třetiny patřila hostům. Už ve dvaačtyřicáté minutě šli totiž poprvé v utkání do vedení. TOMÁŠ ŠŤASTNÝ využil po deseti vteřinách přesilovou hru svého celku a Vrchlabí se tak radovalo z důležité branky – 2:3. Posléze se dostali k dalším několika nebezpečným střelám, ale Michajlov byl ve svém brankovišti pozorný. V pětapadesáté minutě bylo už potřetí vyrovnáno. Podél levého mantinelu si nabruslil DANIEL VOLRÁB, který poté z levého kruhu propálil v hostující brance doslova vše, co mu stálo v cestě – 3:3. A Medvědům pak patřila celá závěrečná pětiminutovka, kdy dostali hosty pod obrovský tlak, ale nakonec se z něho dokázali vymanit a zápas tak skončil po základní hrací době nerozhodně. Na řadu pochopitelně muselo přijít pětiminutové prodloužení ve třech hráčích na obou stranách a i v něm měli Medvědi navrch. Hned v první minutě se dostali do šance, když na Jelínka střílel Hašek. Hosté pak prošli do útočného pásma, kde ale přišli o kotouč a Děčínští jeli prakticky tři na jednoho. Václav Racek pak v nájezdu poslal MARTINU ZDVOŘÁČKOVI přihrávku jak na zlatém podnose a prvně jmenovaný pak svou střelu přetavil v rozhodující branku Medvědů – 4:3. Na ledě poté propukla obrovská radost, aby ne, Děčín po velmi dobrém výkonu zastavil rozjeté Vrchlabí a nad prvním celkem tabulky tak dokázal zvítězit.

HC Děčín – HC Stadion Vrchlabí 4:3 po prodloužení (2:1; 0:1; 1:1 – 1:0)
Branky a nahrávky: 1. Vacek (Volráb), 15. Faigl (Oliverius, Kment), 55. Volráb (Hašek, Vaněk), 61. Zdvořáček (Racek) – 2. Maďar (Čurda), 30. Jandejsek (Bláha), 42. Šťastný (Klement)

Sestava HC Děčín:
Michajlov (Lavinger) – Vaněk, Saska, Chmel, Zdvořáček, Procházka J., Hucek, Kopta, Kvaček – Hašek, Volráb, Vacek – Faigl, Oliverius, Racek – Fojt, Sýkora, Zajan – Vykouk, Kment, Patzelt

Vendula Zdražilová, HC Děčín