Rubriky
Sport Zprávy

Jaroslav Hašek rozhodl o zisku tří bodů pouhou vteřinu před koncem třetí třetiny

hc-dc-haskVe středu 26. 10. 2016 přivítali hokejisté Děčína na svém ledě západočeské Klatovy. A podruhé v sezóně byli proti tomuto celku stoprocentní. Všechno směřovalo k tomu, že zápas dojde do prodloužení. Jenomže Jaroslav HAŠEK byl proti. Pouhou vteřinu před vypršením třetí třetiny totiž rozvlnil klatovskou síť a pečetil tříbodovou výhru.

První třetina začala první velkou šancí na straně Klatov, když se k nebezpečné dorážce před Michajlovem dostal Martin Beneš, ale brankář domácích byl na svém místě. O chvíli později pak vyzkoušel připravenost brankáře Štekra Jan Hucek, ale svou střelu z pravé strany poslal pouze do jeho připravené lapačky. Skóre se poprvé měnilo v osmé minutě. VÁCLAV RACEK totiž střelou mezi kruhy využil přesilovou hru a poslal Medvědy do vedení – 1:0. V rozmezí dvanácté a čtrnácté minuty měly oba celky výrazné šance. Nejprve jeli dva na jednoho Radim Vacek s Jaroslavem Haškem, ale Štekr střelu prvně jmenovaného dokázal chytit. Poté to před Michajlovem zkoušel Jan Schleiss, jenž těsně před Michajlovem zvedl kotouč, ale lapačka brankáře Děčína byla přesná. V samotném závěru prvního dějství pak ještě Václav Racek svou další jedovkou orazítkoval spojnici branky Klatov.

Hosté do druhé části hry vlétli doslova jako uragán a čím dál více se tlačili před děčínskou branku, kde zatěžovali brankáře Michajlova nebezpečnými střelami. Tu největší šanci měl v sedmadvacáté minutě Jiří Uhlík, který ujel všem a dostal se až před Michajlova, ale domácí brankář vytasil další přesný a pohotový zákrok, kterým znovu Medvědy podržel. Na svůj první přesný zásah čekali Klatovští do dvaatřicáté minuty, kdy hráli dvojnásobnou přesilovou hru a tu zužitkovali vyrovnávacím gólem, když se ve skrumáži před medvědí klecí zorientoval MILAN ŠVARC a poslal kotouč mezi tři tyče – 1:1. Chvíli poté se tváří v tvář před Michajlovem zjevil Jan Schleiss, ale blafákem ochránce děčínské svatyně nepřekonal. Stejný hráč pak ještě v závěru druhé třetiny znovu nebezpečně střílel, ale skóre se už neměnilo.

V úvodu třetí třetiny předvedla děčínská první formace pěknou souhru. Jaroslav Hašek zatáhl kotouč do útočného pásma, kde viděl lépe postaveného Daniela Volrába, ale jeho střelu dokázala zablokovat obrana hostů, která tak pomohla svému brankáři. Hosté měli poté další šance, ale Michajlov jim motal hlavy svými přesnými zákroky. Horko bylo Medvědům v sedmapadesáté minutě, kdy byl vyloučen Martin Zdvoráček a Klatovští tak měli šanci strhnout vedení na svou stranu v početní výhodě. Jenže se tak nestalo, Medvědi se ubránili a vypadalo to, že zápas dojde do prodloužení. Ale pouhých pětatřicet vteřin do konce poslední části zbytečně napadl Radima Vacka Milan Švarc a nabídl domácím přesilovou hru. Hned na to si kouč Děčína vyžádal oddechový čas a rozdal hráčům pokyny. Ti se poté uhnízdili v klatovském teritoriu a byli ve velkém tlaku. A když už to vypadalo, že se skóre nakonec nezmění, opak byl pravdou. V čase 59:59, tedy pouhou vteřinu před koncem základní hrací doby, namazal Martin Zdvořáček JAROSLAVU HAŠKOVI, jenž jeho nabídky dokonale využil a poslal kotouč za Štekrova záda – 2:1. Na ledě poté propukla obrovská radost, protože v tuto chvíli přišly tři body jako blesk z čistého nebe. Medvědi si tak připsali veledůležité tři body a v tabulce stoupli na páté místo.

HC Děčín – SHC Klatovy 2:1 (1:0; 0:1; 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Racek (Oliverius), 60. Hašek (Zdvořáček) – 33. Švarc (Beneš, Špaček)

Sestava HC Děčín:
Michajlov (Lavinger) – Vaněk, Saska, Chmel, Zdvořáček, Procházka J., Hucek, Kvaček – Hašek, Volráb, Vacek – Faigl, Oliverius, Racek – Kopta, Sýkora, Zajan – Chovanec, Kment, Vykouk – Patzelt

Vendula Zdražilová, HC Děčín