Rubriky
Sport Zprávy

Hokejisté Děčína sebrali lídrovi dva body. Řisuty tak vůbec poprvé klopýtly

risutyMedvědi ze Slaného vezou dva body za výhru 4:3 po samostatných nájezdech a stali se tak prvním týmem, který lídra tabulky obral o první body.

Utkání začalo šancí Děčína, Daniel Volráb sebral domácím kotouč a poté se dostal ke střele. Tu však poslal mimo branku Řisut. Medvědi měli k dispozici také svou první přesilovou hru, tu ale využít nedokázali, na druhé straně ale ubránili také své oslabení. Buldoci měli v polovině první třetiny herní převahu, ale brankově ji zúročit nedokázali. V šestnácté minutě pálil na Ilašenka Jaroslav Hašek, ale domácí brankář svou svatyni uhájil a dobrým zákrokem střelu hostujícího útočníka zlikvidoval. Necelé dvě minuty před koncem hráli domácí hokejisté přesilovou hru a už to vypadalo, že se Medvědi znovu ubrání. Ale pouhou sekundu před první sirénou ji Buldoci dokázali využít MICHALEM BOROVANSKÝM, který otevřel účet sobotního klání – 1:0.

Další změna skóre se konala v osmadvacáté minutě, když Medvědi srovnali s Buldoky krok. MARTIN ZDVOŘÁČEK využil dvojnásobnou početní výhodu svého celku a hostům se zase dýchalo lépe – 1:1. O chvíli později ale Medvědům zatrnulo. Michal Borovanský uháněl úplně sám na Martina Michajlova, ale svým následným projektilem ho neprostřelil. V polovině utkání pak mohl strhnout vedení znovu na stranu Řisut Tomáš Brém, ovšem trefil jen tyčku děčínské branky! Do třetice se už ale domácí povedlo skórovat. TOBIÁŠ SLAVÍČEK uklidil puk do děčínské svatyně po tom, co ho před brankoviště poslal Borovanský – 2:1. Ale z vedení se Řisuty dlouho neradovaly. Stejně jako domácím, i hostům se povedlo ve druhé části vsítit branku těsně před koncem periody. Sedm vteřin před druhou sirénou poslal kotouč pouze do boční sítě Daniel Volráb, ten se ale ještě odrazil k úplně volnému JAROSLAVU HAŠKOVI, jenž dokázal prostřelit domácího brankáře – 2:2.

V úvodu třetí třetiny hrály oba celky ve čtyřech hráčích na obou stranách a tato situace vyhovovala lépe domácím, kteří už potřetí šli do vedení. PETR JANEČEK dokázal v souhře s Tobiášem Slavíčkem skórovat a jeho tým opět vedl – 3:2. Medvědi mohli znovu srovnat, šanci měli v přesilové hře, ale Buldoci se statečně bránili a nepovolili jim další srovnání stavu skóre. V polovině třetí periody znovu hráli domácí v oslabení a ve velké šanci se ocitl Chmel, který ale nechal pouze vyniknout Ilašenka, jenž si připsal veledůležitý zákrok. Necelé dvě minuty před koncem si trenér Carvan vzal oddechový čas a bylo nad slunce jasné, že se Medvědi pokusí o powerplay. A tento tah hostům dokonale vyšel. Na konci devětapadesáté minuty byla střela Málka pouze vyražena před domácí branku, ke kotouči se však dostal VÁCLAV RACEK, jenž prostřelil Ilašenka – 3:3 a vynutil tak pro Medvědy prodloužení. V něm nikdo nevsítil rozhodující branku a na řadu tak přišly dovednostní soutěže, tedy samostatné nájezdy. V nich ten rozhodující trefil TOMÁŠ FAIGL, jenž tak zařídil pro hokejisty Děčína bonusový bod navíc. Medvědi jako jediný tým v nové sezóně připravili Řisuty o vůbec první body.

HC Řisuty – HC Děčín 3:4 po sam. nájezdech (1:0, 1:2, 1:1 – 0:0)risuty
Branky a nahrávky: 20. Borovanský (Bílek), 37. Slavíček (Borovanský), 43. Janeček (Slavíček) – 28. Zdvořáček, 40. Hašek (Volráb), 59. Racek (Málek), rozh. náj. Faigl

Sestava HC Děčín:
Michajlov, (Šticha) – Málek, Molnár, Chmel, Zdvořáček, Vaněk, Hucek, Procházka – Hašek, Volráb, Vacek – Faigl, Racek, Sýkora – Fojt, Kopta, Zajan – Klement, Patzelt

Vendula Zdražilová, HC Děčín