Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoPozdvižení na zastávce
DĚČÍN – Místní autodopravce utržil letos v neděli 4. září ve večerních hodinách ztráty v podobě rozbitého okna autobusu děčínské linkové dopravy. Jeden z místních cestujících vznesl na zastávce v Myslbekově ulici směrem k řidiči autobusu dotaz. Jeho odpovědí byl natolik rozhořčen, že na ni zareagoval zbrklým gestem. Svou příruční tašku včetně obsahu hodil do okna odstaveného dopravního prostředku.   Vzápětí se okno vysypalo a muž skončil v rukou děčínských policistů. Oprava rozbitého vyjde na 55.000,- Kč. Alkoholem ovlivněný výtržník se zavázal k zaplacení škody a svého jednání lituje. V současné chvíli již čelí následkům sdělení podezření z přečinu poškození cizí věci ve zkráceném přípravném řízení.

Příliš drahý šlofík…

DĚČÍN – Cesta z Roudnice přišla cestujícího vlakové dopravy až příliš draho. Unavený muž nastoupil v pátek letošního druhého září kolem poledního v Roudnici do vlaku směřujícím na Děčín. Během cesty si zdřímnul. Když se probudil v Děčíně na hlavním nádraží, jeho peněženka ležela volně na sedadlech v kupé. Uvnitř chyběla finanční hotovost ve výši 6.900,- Kč. Nepříjemnost ohlásil strážcům zákona v Děčíně – Podmoklech, kteří případ prověřují s ohledem na přečin krádeže.

Pochutnal si?
DĚČÍN – Pod drobnohledem děčínských policistů se objevilo oznámení o možném vloupání do kavárny v Děčíně. Zdejší podnikatelé zjistili v pátek druhého září ráno, že jejich kavárnu zřejmě navštívil nevítaný zákazník, jenž si s sebou odnesl věci bez úhrady. Navíc je navštívil po zavírací době. Postrádají balení kávy, lahve s alkoholem a tác plný dortů … Podtrženo, sečteno, ztráty dosáhly částky 4.160,- Kč. Případ prověřují především s ohledem na přečin krádeže.

Chvilka nepozornosti

DĚČÍN – Malý přešlap stál muže velkou nepříjemnost. Zákazník děčínského obchodního komplexu v Obloukové ulici odstavil letos v neděli čtvrtého září svůj vůz na tamním parkovišti. V jeho kufru zanechal tašku s osobními doklady ivěcmi jeho zaměstnavatele a na chvíli se vzdálil. Když se po odevzdání nákupního vozíku vracel zpět k autu, všiml si odtažené rolety v kufru auta. Navíc chyběla taška s věcmi. V policejním protokolu se tak objevily všechny postrádané věci včetně mobilních telefonů, osobních dokladů a finanční hotovosti.  Nepříjemnost získala podobu 16.646,- Kč. Děčínští policisté ji šetří s ohledem na přečin krádeže.

Že by svědomí?
DĚČÍN – Pětaosmdesátileté zákaznici děčínské lékárny se u pultu rozsypali právě pořízené léky. Při  snaze si je uklidit do tašky, došlo k jejich pádu a v rukou držená dvoutisícovka skončila na zemi. K úklidu se nachomýtla další zákaznice, která se seniorce snažila pomoci. Léky vzápětí skončily v tašce, bankovka ovšem nebyla k nalezení. Ani pomocnice.  Zaskočená zákaznice léky neměla čím zaplatit, a tak se odebrala domů. Chvíli poté se do ohlášeného incidentu vložila i hlídka policistů, která zajistila nejen ztracené peníze. Kontaktovala okradenou seniorku a vyzvala smělou pomocnici k vydání ztracených peněz. Výsledkem jsou zaplacené léky a sdělení podezření devětasedmdesátileté ženě ze spáchání přečinu krádeže, která se k prověřované nepříjemnosti přiznala.


Děčín, 6. září 2016
nprap.  Petra  Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín