Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi byli v přípravě doma neporazitelní. Potvrdili to výhrou 5:2 nad Kláštercem

KlasterecPoslední přípravný zápas na domácím ledě sehráli hokejisté Děčína s Kláštercem a vrátili mu tak porážku z jeho ledu. Po sympatickém výkonu brali výhru 5:2.

Úvod tohoto zápasu patřil Děčínu. Hned po vhazování se do šance dostal Jan Chovanec, ale jeho střela skončila pouze na boční síti hostující branky. Stejný hráč pak pálil o chvíli později znovu, ale Tichý byl na místě. Na přelomu deváté a desáté minuty se nejprve skvěle prezentoval Martin Michajlov, který přesným zákrokem zlikvidoval šanci Charouska, hned na to na druhé straně ujel sám na Tichého Volráb, ale svou bekhendovou střelu mezi tři tyče neposlal. Skóre se měnilo v polovině čtrnácté minuty. V přesilové hře našel Oliverius z levého kruhu TOMÁŠE FAIGLA, před kterým zívala odkrytá hostující klec. Posledně jmenovaný pak svou střelu poslal nekompromisně do branky a bylo to 1:0. Medvědi poté ovládli i zbytek této části hry a Tichý se měl ve svém brankovišti co otáčet. Ale už neinkasoval, a tak se poprvé do kabin šlo lépe domácím, kteří měli v zádech těsný náskok.

Klášterečtí se dočkali vyrovnání ve třiadvacáté minutě. I oni využili svou početní výhodu zásluhou JANA MÜLLERA, jenž se trefil od modré čáry – 1:1. Jenže domácí si své vedení vrátili zpět během čtyř minut. JAN CHOVANEC si sjel na levý kruh, odkud poslal puk do šibenice Tichého branky – 2:1. V polovině utkání opustil svou branku Tichý a šanci dostal jeho kolega Danylec. Ten si hned po tom, co se bleskově rozhýbal, sáhl na kotouč po střele Kmenta. V šestatřicáté minutě pak musel lovit poprvé puk ze své sítě, když nedosáhl na střelu ONDŘEJE KOPTY z levého kruhu – 3:1. V závěru druhého dějství se Klášterečtí snažili o kontatkní branku, té se ale nedočkali.

Ve dvaačtyřicáté minutě měli Medvědi příležitost v přesilové hře. A tu využili přesně po pěti vteřinách. Po vhazování před Danylcem se k puku dostal MARTIN ZDVOŘÁČEK, jenž zvýšil na tříbrankový rozdíl – 4:1. Hosté se ale nevzdali a předvedli pěknou akci v podání Jiřího Charouska. Ten se proháčkoval až před Michajlova, ale brankář Děčína vytasil přesný zákrok. A zaskvěl se znovu i po tvrdém projektilu Lukáše Hrdličky, na něhož si připravil efektní semafor. Na počátku osmapadesáté minuty se ale LUKÁŠ HRDLIČKA už prosadil a dal hostům malou jiskřičku naděje – 4:2. Hosté se však radovali pouze minutu a půl. ONDŘEJ KOPTA vyslyšel nabídky od Michala Oliveriuse a svou druhou přesnou trefou v utkání uzavřel skóre tohoto duelu – 5:2. V závěru se ještě strhla menší potyčka mezi Koptou a Macháčkem. Druhý jmenovaný totiž tvrdě atakoval domácího brankáře a pochopitelně muselo dojít k jeho potrestání. Medvědi tak uzavřeli přípravu na domácím kluzišti další výhrou a stali se tak ve svém teritoriu neporazitelnými. Poslední zápas sehrají pak v úterý 6. 9. 2016 v Jablonci nad Nisou.

HC Děčín – HC Klášterec nad Ohří 5:2 (1:0; 2:1; 2:1)
Branky a nahrávky: 14. Faigl (Oliverius, Kopta), 27. Chovanec (Oliverius, Faigl), 36. Kopta (Faigl, Oliverius), 42. Zdvořáček (Faigl, Oliverius), 59. Kopta (Oliverius) – 23. Müller, 58. Hrdlička (Žižka, Páleník)

Sestava HC Děčín:
Michajlov (Lavinger) – Molnár, Vaněk, Procházka T., Zdvořáček, Procházka J., Hucek, Michajličenko, Vegner – Chovanec, Volráb, Sýkora – Faigl, Oliverius, Kopta – Fojt, Kment, Patzelt

FotogalerieHC Děčín – HC Klášterec

Vendula Zdražilová, HC Děčín