Rubriky
Sport Zprávy

I druhý domácí zápas Medvědům nevyšel. Padli s Trutnovem

trutnovVe středu 28. 9. 2016 hostili na svém ledě hokejisté Děčína tým Trutnova, který dokázal zvítězit a z ledu Medvědů si odvezl všechny tři body.

Utkání začalo sérií šancí na obou stranách, ale oba gólmani své týmy drželi. Vážnější situace nastala ve čtvrté minutě, kdy se Jaroslav Hašek dostal do úniku ve vlastním oslabení. Ale jeho střela z levé strany skončila na brankáři Trutnova. O chvíli později střílel z otočky Tomáš Půlpán, ale také Michajlov ukázal svůj um. Ve třinácté minutě ujel na Jeschkeho úplně sám Ondřej Sýkora, který šel do blafáku, ale hostující brankář semaforem zmařil jeho velkou šanci. Čtyři minuty před vypršením první periody se hosté dostali do vedení. ROMAN JANOUŠEK se po odrazu kotouče dostal na levém kruhu ke střele, která následně poté skončila za záda děčínského brankáře – 0:1. Medvědi se snažili na inkasovanou branku co nejdříve odpovědět, ale Jeschke byl až do konce první třetiny proti.

V úvodu druhé třetiny předvedl parádní akci Pavel Zajan, jenž z otočky namířil svou střelu na svatyni Trutnova, ale Jeschke reflexivním zákrokem jeho příležitost k vyrovnání zmařil. V další části hry měli domácí hokejisté několik velkých šancí a vytvořili si tlak před trutnovskou brankou, ale marně ji dobývali. Naopak po sérii těchto akcí před Jeschkem udeřili znovu hosté. V polovině utkání dostal přesný pas v blízkosti Michajlova JIŘÍ KYSELA a dokázal děčínského ochránce svatyně prostřelit – 0:2. Medvědi si znovu vytvořili tlak, ale opět z toho nebyl alespoň kontaktní gól. A opět hosté dokázali najít odpověď po tom, co se vymanili z tlaku Medvědů. V sedmatřicáté minutě šikovně tečoval střelu od modré čáry JAROSLAV UCHIN a tento ruský útočník dal svému týmu už tříbrankový náskok – 0:3.

Třetí třetina byla v režii Děčína. Medvědi se snažili s utkáním ještě něco udělat a čím dál více se tlačili před Jeschkeho a v jednapadesáté minutě se dočkali své první branky. RADEK FOJT šikovně projel podél levého mantinelu až před branku Trutnova a svou parádní akci dotáhl až do samého konce – 1:3. V čase 55:59 byl blízko kontaktnímu gólu Jaroslav Hašek, jenž vyslal jedovku na Jeschkeho z levé strany, ale brankář hostů to nedovolil. Trutnovští hokejisté si tak svůj dvoubrankový náskok dokázali uhlídat až do konce zápasu a z ledu Děčína si tak odvezli všechny tři body.

HC Děčín – HC BAK Trutnov 1:3 (0:1; 0:2; 1:0)
Branky a nahrávky: 51. Fojt (Racek, Vaněk) – 16. Janoušek, 31. Kysela (Bezděk, Chytráček), 37. Uchin (Kastner, Bažant)

Sestava HC Děčín:
Michajlov (Lavinger) – Vaněk, Molnár, Procházka T., Zdvořáček, Chmel, Málek, Vegner – Hašek, Volráb, Vacek – Faigl, Oliverius, Racek – Fojt, Zajan, Sýkora – Kment, Patzelt

Fotografie: HC Děčín – HC BAK Trutnov

Vendula Zdražilová, HC Děčín