Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoRáno už tam nebylo
VARNSDORF Varnsdorfští policisté čelí oznámení uživatele osobního automobilu zn. Škoda Octavia. Z pátku na sobotu šestého srpna nechal vůz odstavený v Karlově ulici ve Varnsdorfu. Když se k místu, kde vůz v pátek v noci zanechal, vrátil, už ho nenašel. Společně s ním zmizeli i jeho osobní doklady, platební karty, doklady od vozu i mobilní telefon. Škody sahají až za hranici dvou set tisíc českých korun. Policisté prověřují případ s ohledem na přečin krádeže.

Došlo i na telefon
DĚČÍN Odložené věci v autě, parkujícím na volně přístupném parkovišti na Sněžníku, přilákaly o uplynulém víkendu pozornost neznámého lapky. Z odstaveného vozu během noci z pátku na sobotu šestého srpna letošního roku zmizely věci v hodnotě deseti a půl tisíce českých korun. Osádka vozidla přišla o brusle, oblečení a mobilní telefon, který zanechali v přihrádce u spolujezdce. Oprava poničených okem vyjde zhruba na patnáct tisíc českých korun. Ztráty dosáhly částky pětadvaceti a půl tisíce českých korun.

Nápad s háčkem
DĚČÍN Nápad, co se zvrtnul, měl letos v sobotu šestého srpna čtyřiadvacetiletý muž z Pardubicka. Svou roli zřejmě sehrál požitý alkohol… Čtvrthodinku před dvaadvacátou hodinou zavítal do neobydleného domu ve Fügnerově ulici v Děčíně. Když se dostal do opuštěné budovy, spustil se  alarm. Muž se dal na útěk. Daleko však neutekl. Opodál jej zastihla strážníků městské policie. O několik hodin později si mladý muž ústy policejního inspektora vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže. V sázce je až dvouletá ztráta svobody.

Na čem teď bude jezdit?
DĚČÍN Během uplynulého víkendu vyjížděli děčínští policisté k případu přečinu krádeže v Boleticích nad Labem. Z odstaveného osobního automobilu v noci ze soboty na neděli sedmého zmizelo odložené horské kolo zn. KTM. Společně s černo-modrým jízdním kolem zmizela i pánská cyklistická helma v černo-modro-bílém provedení. Majetek v hodnotě patnácti a půl tisíce českých korun není k nalezení. Místo činu ohledávali policejní specialisté  společně s místními strážci zákona.

Děčín, 8. srpna 2016
nprap.  Petra  Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín