Rubriky
Sport Zprávy

Přípravná utkání Válečníků v ARMEX Sportcentru

22-08-2016-pripravna-utkani-valecniku-v-armex-sportcentru[1]Před začátkem nové sezóny se Válečníci představí na domácí půdě ve třech přípravných utkáních, na další čtyři odjedou do zahraničí. V sedmi zápasech je čekají pouze zahraniční soupeři.

Turow Zgorzelec je tradičně silný polský tým, jemuž se loňská sezóna příliš nevydařila a nakonec mu unikl postup do play-off. Nový trenér a z velké části obměněný kádr se utká s týmem Válečníků, pro něž to bude první zápas.

Slovenský trojzápasový „trip“ čeká pak tým trenéra Budínského na přelomu srpna a září. Oba finalisté posledního ročníku slovenské Eurovia SBL, tedy Komárno a mistrovská Prievidza a k nim Handlová, jež se po roční mezeře vrací zpět do soutěže – to jsou soupeři na tři dny u východních sousedů.

V Handlové půjde o první zápas v nově zrekonstruované hale po roční pauze, Baník pak za týden dorazí k odvetě do Děčína. Oba zápasy budou okořeněné tím, že soupeře nově vede bývalý asistent Nymburka a mužské reprezentace Lubomír Růžička, který si na Slovensko přivedl dva loňské Válečníky – Luboše Striu a Jirku Jelínka. Ti by se tedy oba měli v Děčíně představit 9.září.

Dva němečtí soupeři z druhé nejvyšší soutěže ProA pak uzavírají sérii přípravných zápasů. Chemnitz v loňském roce bojoval o čelo nabité soutěže. MBC Weissenfels působil vloni v nejvyšší Beko BBL, po sestupu se však chce hned po roce vrátit zpět a tým tedy skládá na postup, k němuž by měl pomoci také asistent trenéra Tomáš Grepl. Ten působil na USK Praha a v létě vedl také reprezentaci U18 na ME v Makedonii, nyní se přesouvá jako hlavní kouč k B-týmu MBC a jako asistent u týmu hlavního.

Seznam všech přípravných utkání:
26.8. BK ARMEX Děčín – PGE Turów Zgorzelec
31.8. Rieker Com-Therm Komárno – BK ARMEX Děčín
1.9.  BC Prievidza – BK ARMEX Děčín
2.9.  MBK Baník Handlová – BK ARMEX Děčín
9.9.  BK ARMEX Děčín – MBK Baník Handlová
14.9. BK ARMEX Děčín – BV Chemnitz 99ers
16.9. MBC Weissenfels – BK ARMEX Děčín

* Začátky domácích přípravných utkání jsou od 18:00 v ARMEX Sportcentru, vstup je zdarma

Zdroj: www.bkdecin.cz