Rubriky
Sport Zprávy

Nový Válečník

11-08-2016-novy-valecnik[1]Kádr Válečníků byl doplněn o zahraniční jméno – Tamarcio Wilson. Na post křídelníka přichází 188 cm vysoký Američan, který strávil uplynulé dva roky na Alcorn State University, v jihozápadní konferenci (SWAC). Muž na první pohled výrazný svým specifickým účesem podepsal v BK ARMEX Děčín smlouvu na jednu sezónu.

Třiadvacetiletý Američan dosahoval ve svém druhém roce na univezitě zajímavé průměry 31 minut, 12 bodů, 3 doskoky a 2 asistence. Úspěšnost střelby držel u dvojek na 49%, u trojek na 29% a u trestných hodů na 72%. Byl tak nejvytíženějším hráčem a druhým nejlepším střelcem týmu. Jeho mužstvo dosáhlo konečné bilance v rámci konference 13 výher a 5 porážek (úspěšnost 72%), tedy druhý nejlepší celek konference.

Rodák z Tchuly ve státě Mississippi absolvuje tedy své první evropské angažmá v Děčíně – také proto nejprve musí úspěšně projít krátkým zkušebním obdobím. Bývalými trenéry je popisovaný jako atleticky dobře vybavený, tvrdý obránce, velmi pracovitý a stále se rozvíjející basketbalista.

„Tamarcio je hráčem, kterého jsme hledali. Měl by vhodně doplnit náš tým, jehož větší část je dlouhodobě pohromadě. Reference na něj jsou velmi pozitivní a věříme, že se ve své roli najde, ač v Děčíně půjde o jeho první evropské angažmá.“, uvedl na adresu nové tváře v týmu sportovní manažer Jakub Důra. „V tuto chvíli jsme na spolupráci dohodnutí a řešíme hráčův příjezd. Pak budou následovat formality pro „přestup“ do Děčína a všechny ostatní náležitosti.“

Níže se můžete podívat na video s výběrem Wilsonových povedených momentů z univerzitních utkání uplynulých dvou sezon.

Tamarcio se k týmu připojí koncem srpna.

Vítáme Tě v Děčíně, přejeme pevné zdraví a hodně zdaru!

Zdroj: www.bkdecin.cz