Rubriky
Zprávy

Medvědi ve druhém přípravném utkání padli v Klášterci

klasterecPo výhře 5:3 a 3:1 po samostatných nájezdech nad Řisuty cestovali ve čtvrtek hokejisté Děčína do Klášterce, tedy na led svého tradičního soupeře.

První třetina branku nenabídla. Oba celky se oťukávaly a čekaly na to, co nabídne soupeř. Do vážnější šance se v osmé minutě dostal domácí Charousek, ale tváří v tvář děčínskému brankáři neuspěl. O čtyři minuty později pak před Sýkorou zívala klášterecká prázdná branka, jenže tu útočník Děčína minul. Do konce prvního dějství si ještě oba celky vypracovaly šance, ale ani ty k úvodnímu gólu nevedly.

Hned na začátku druhé třetiny, přesněji už v její první minutě se prosadil Klášterec. PATRIK HUŇADY dostal přesný pas od svého spoluhráče a prostřelil Michajlova – 1:0. V pětadvacáté minutě mohl vyrovnat Kopta, ale Kaššák koncem své hole vystavil stopku. Další změna skóre nastala v polovině utkání, kdy střelu Páleníka před brankou Děčína šikovně tečoval FRANTIŠEK MÁLA a bylo to 2:0. Ve dvaatřicáté minutě přišla série tří branek, které padly za necelé dvě minuty. Nejprve potřetí rozvlnil děčínskou klec FILIP ŠMEJC, jenž trefil odkrytou hostující branku – 3:0. Medvědi přesně za minutu snížili zásluhou ZDEŇKA VEGNERA – 3:1. Jenže za patnáct vteřin přidal čtvrtý úder VLADISLAV VRTEK a dal svému celku pohodlný náskok 4:1. Brankové hody ve druhé třetině se tak zastavily na pěti gólech.

Třetí část hry poznamenalo několik vyloučení, ale ani jednomu týmu se nepodařilo svou početní výhodu využít. Medvědi se snažili něco s utkáním udělat, ale Kaššák v klášterecké brance už další přesný zásah za svá záda nepustil. Minutu a půl před vypršením řádné hrací doby pak přidal ještě pátou branku VLADISLAV VRTEK, ten přidal svůj druhý gól v zápase a zároveň tak uzavřel toto utkání – 5:1.

HC Klášterec nad Ohří – HC Děčín 5:1 (0:0, 4:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 21. Huňady (Vrtek, Toušek), 32. Mála (Páleník), 32. Šmejc (Bečka), 34. Vrtek (Vlastník), 59. Vrtek (Mála) – 33. Vegner (Kopta)

Sestava HC Děčín:
Michajlov (Šticha) – Vegner, Procházka, Huček, Trončinský, Kvaček, Michajličenko – Bačák, Sýkora, Patzelt – Vykouk, Kopta, Zajan – Fojt, Strnad, Kment

Zdroj: HC Děčín