Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi v Bílině zvítězili 4:3 po samostatných nájezdech

bilinaK dalšímu přípravnému utkání zajížděli ve čtvrtek 25. 8. 2016 hokejisté Děčína do nedaleké Bíliny, kde se utkali s místními Draky.

Na úvodní branku tohoto duelu se muselo čekat až na počátek třinácté minuty. Milan Böhm vyzval svou přihrávkou volného ROMANA FUČÍKA, který poté dokázal prostřelit děčínského brankáře – 1:0. A hned po patnácti vteřinách udeřili Bílinští znovu. VÍTĚZSLAV NEDRDA se trefil přesně přímo po vhazování v útočném pásmu a propálil děčínskou branku podruhé – 2:0. Domácí hokejisté si tak své dvoubrankové vedení udrželi až do konce prvního dějství. Naopak Medvědi museli dvougólové manko dohánět. Rozhodně se poprvé do kabin šlo lépe domácímu týmu.

Druhá třetina začala pro Děčín skvěle. V osmadvacáté minutě vyhrál vhazování Michal Oliverius pro JAROSLAVA HAŠKA, jenž nechytatelnou střelou vsítil kontaktní branku Medvědů, kteří tak byli zpátky ve hře – 2:1. Hosté se pak snažili o vyrovnání, ale Draci byli proti. Na začátku devětatřicáté minuty už se ale museli sklonit po umu JAROSLAVA HAŠKA, který se v utkání trefil podruhé a srovnal tak stav – 2:2. Do konce druhé části se už poté nic nestalo, a tak se podruhé do šatny Medvědům šlo zase o něco lépe.

I třetí perioda nabídla stejný počet branek, jako dvě třetiny předchozí, tedy dvě. Nejprve v sedmačtyřicáté minutě dostal puk ve vlastním obranném pásmu TOMÁŠ KUČERA, který své sólo takřka přes celé kluziště dokázal proměnit – 3:2. Draci se tak znovu ujali vedení a byli blíže vítězství. Jenže proti byl sedm minut před vypršením řádné hrací doby ŠTĚPÁN KUCHYNKA. Při přesilové hře pět na tři dostal přihrávku na levý kruh, odkud vyslal na domácího brankáře nechytatelnou střelu. Bylo zase vyrovnáno – 3:3. Ani jednomu týmu se už nepodařilo skórovat a utkání tak rozhodnout, a tak zápas skončil po šedesáti minutách nerozhodně. Poté došlo k dohodě mezi oběma trenéry, že se pojedou rovnou trestná střílení. V nich jako jediný byl přesný MARTIN PATZELT a Děčín tak zvítězil 4:3 po samostatných nájezdech.

HC Draci Bílina – HC Děčín 3:4 po sam. nájezdech
Branky a nahrávky: 13. Fučík (Böhm), 13. Nedrda, 47. Kučera (Ujfaluši) – 28. Hašek (Oliverius), 39. Hašek (Chmel), 53. Kuchynka (Oliverius, Patzelt), 65. Patzelt

Sestava HC Děčín:
Kácha (Lavinger) – Molnár, Vaněk, Chmel, Zdvořáček, Hucek, Procházka – Hašek, Oliverius, Zajan – Faigl, Sýkora, Kuchynka – Vykouk, Patzelt, Fojt – Kment

Vendula Zdražilová, HC Děčín