Rubriky
Sport Zprávy

Jakub Krakovič odpovídá

28-08-2016-jakub-krakovic-odpovida[1]Nový Válečník Jakub Krakovič přichází do Děčína ze zahraničí. U českého hráče netradiční cesta. V loňském ročníku působil ve francouzské nižší soutěži NM2, kde v dresu Calais dosahoval průměrů 26 minut,13 bodů a 8 doskoku na zápas. Několik jeho postřehů a náhled na věc naleznete v rozhovoru pro klubový web.

 

Vítej v Děčíně, Jakube. Popiš našim příznivcům své basketbalové začátky a dosavadní kariéru…

S basketbalem jsem začínal ve svém rodném městě Kyjově. Potom jsem strávil 5 let v Prostějově v dorosteneckých soutěžích a vyzkoušel si zde i poprvé nejvyšší soutěž. Abych dostal větší minutáž v NBL, odešel jsem na roční hostování do Chomutova. Následovaly 2 roky Ústí nad Labem a posledním českým týmem bylo Brno. Minulý rok jsem si poprvé vyzkoušel zahraniční angažmá, kde jsem hrál v dresu Calais soutěž NM2.

Co Ti dala zahraniční zkušenost a sledoval jsi v loňském ročníku KNBL?

Zahraničí pro mě bylo výzvou, abych si vyzkoušel, jak to chodí jinde než v České republice. Jsem za tuto zkušenost rád, protože jsem si zkusil roli cizince v týmu. Sledoval jsem samozřejmě i českou ligu a když byl čas, díval jsem i na online přenosy.

Jak se seběhlo Tvé angažmá v Děčíně a proč přicházíš až po prvních třech týdnech přípravy?

Děčín projevil zájem už po konci sezóny. V té době jsem ještě čekal, jak se situace kolem mě vyvine. Preferoval jsem znovu zahraničí společně s přítelkyní. Měl jsem potom problémy s agentem a tak jsem se rozhodl situaci řešit sám a zůstat v Česku. Ozval jsem se znovu Děčínu, ten projevil zájem a tak jsem se domluvili na společné spolupráci.

Proč Děčín a měl si i jiné nabídky?

Měl jsem i jiné nabídky ale celkové jednání ze strany Děčína bylo profesionální a po rozhovoru jak s vedením tak trenérem jsem se rozhodl, že je to pro mě nejlepší volba.

Kdy se připojíš k týmu a kdy začneš naplno?

K týmu se připojím příští týden. Ale  jelikož mám problémy s břišním svalem měl bych se do plného procesu zapojit za 10-14 dní podle toho, jak se stihnu dát do pořádku.

Znáš někoho z nových spoluhráčů?

Nejvíc se znám s Ondrou Šiškou, se kterým jsem hrál v Brně, ale znám i ostatní budouci spoluhráče – z ligových utkání.

Atmosféru v Děčíně jsi zažil jako soupeř, co od ARMEX Sportcentra očekáváš…?

Očekávám, že atmosféra bude jako každoročně jedna z nejlepších v republice.

Díky za rozhovor a hodně zdaru!

Zdroj: www.bkdecin.cz