Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoSliby chyby
DĚČÍN – V polovině letošního července v rukou děčínských policistů stanul sedmatřicetiletý podnikavec  z Ústecka. Jeho původním záměrem bylo poskytovat autodopravu seniorům a seniorkám, jež o službu projeví zájem. Těm, kteří se ozvali, posléze nabídl speciální VIP karty, které z jejich peněženek vytáhly částky v řádech tisíců. Některé z žen se dočkaly několika jízd. Po čase však naplnění nasmlouvaných služeb ubývalo. Jeho podnikání skončilo fiaskem. Rozčarované klientky se obrátily na děčínské policisty, kteří po měsících prověřování muže obvinili z přečinu podvodu. Nad případem se kromě jiného vznáší nesplacená částka bezmála jednadvaceti tisíc českých korun.

Ke všemu se doznal
DĚČÍN Děčínští policisté devatenáctého července letošního roku zahájili trestní stíhání proti muži z místních končin. Na svém již tak pošramoceném kontě prohřešků přibyly další tři. Od června letošního roku se nechal svést třemi příležitostmi, kterými po sobě zanechal škodu přesahující 32.000,- Kč. Ze zahradní chatky  v Pivovarské ulici v Děčíně zmizela jeho rukou např. mikrovlnka s elektrickým grilem. Na Starém městě sáhl po nezajištěném sjezdovém horském kole a ze zahradní chatky v ulici 17. Listopadu si odnesl zahradní nůžky. Navíc byl zastižen její uživatelkou. Ke všem prohřeškům se přiznal. Nyní čelí následkům přečinu porušování domovní svobody a krádeže. Kromě jízdního kola v hodnotě dvaceti tisíc se policistům bohužel žádná z věcí zajistit už nepodařila.

Protřelý čipera
DĚČÍN Již v polovině letošního května čelil pětadvacetiletý Děčíňák místním policistům, kterým se zpovídal z nedovolené návštěvy boletických bytů  a sklepů. V té době zmizela ze sklepa dvě horská jízdní kola a obyvatelé dvou bytů se sháněli po elektronice a nářadí. Navíc měla zmizel i peněženka a mobilní telefon. Po sečtení všech chybějících věcí se celkový součet újmy všech zúčastněných zastavil na částce 41.130,- Kč. On za ně utržil ovšem  jen cca pět tisíc českých korun. Hrstka ztraceného skončila opět v rukou policistů.  O dva měsíce později policisté jeho trestní stíhání rozšířili o další skutek. V polovině letošního července se na zdejší strážce zákona obrátil zástupce děčínské advokátní kanceláře, že do jeho kanceláře se zřejmě někdo vloupal. Kromě poničeného interiéru chyběly i dva notebooky a datové úložiště. Vše v hodnotě dvaceti tisíc českých korun. Oprava interiéru byla odhadnuta zhruba na jednadvacet tisíc českých korun. Hodnotu ztracených dat nelze vyčíslit … Muž čelí obvinění z přečinů krádeže a poškození cizí věci. V sázce je ztráta svobody v délce až pěti let nebo peněžitý trest.

Jednou to nestačilo
DĚČÍN Šestadvacáté července byl zahlédnut policisty OHS Děčín na Podmokelské ulici v Děčíně, jak se projíždí na motorce. Ačkoliv má potížista z Děčína od letošního května vyslovený zákaz řízení motorových vozidel, zřejmě si z toho hlavu nedělá. Ještě téhož dne mu podmokelští strážci zákona sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. O několik hodin později v ten samý den způsobil dopravní nehodu s motorkou  v Lovecké ulici v Děčíně. Ohlásil ji až druhý den. Tentokrát si téměř totožné sdělení podezření, jen s nepatrnými odchylkami, vyslechl z úst dopravních policistů.

 

Děčín, 28. července 2016
nprap.  Petra  Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín