Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoNález odevzdal
DĚČÍN – Při nedělním vyklízení sklepní kóje v domě na Kamenické ulici v Děčíně, nalezla dvojice mladých lidí pistoli ČZ Automatic Pistol Cal. 6,35 Perfect se zásobníky i náboji. Nález odevzdali na nejbližší policejní služebnu, odkud poputuje na balistickou expertízu. Zbraň totiž nebyla registrovaná. Během manipulace s nálezem nebyl nikdo zraněn a ani nedošlo ke škodám na majetku.

Zákon o zbraních nám ukládá, jak nakládat s doklady, zbraněmi, střelivem, municí a výbušninami. Je-li nálezem zbraň a věci jí obdobné, je postup specifický a nálezce by měl vycházet z § 68 zákona o zbraních. Jak postupovat, naleznete zde.

Nález si ponechal
RUMBURK – Místní policisté šetří od sedmého července letošního roku případ přečinu zatajení věci, ke kterému mělo dojít téhož dne v Rumburku krátce před dvanáctou hodinou dopoledne. Jeden z návštěvníků zdejšího sportovního baru měl nalézt v jeho prostorách peněženku s doklady a finanční hotovostí, kterou neodevzdal, jak mu ukládá zákon. Majitelka ztracených věcí vyčíslila škodu na částku přesahující šest tisíc českých korun. Oznámenou nepříjemnost tak skončila pod drobnohledem rumburských strážců zákona, kteří se pokusí do oznámené události vnést světlo.

Při nálezu věcí, ať už se jedná o peněženku, kabelku či truhlici zlata, by měl nálezce vycházet ze znalosti nového občanského zákoníku a trestního zákoníku. Jak postupovat s nalezenými věcmi najdete v novém občanském zákoníku č. . 89/2012 Sb. od § 1051 nebo např. zde.

Bez peněz to jde ztuha
DĚČIN – Podmokelští policisté letos ve čtvrtek sedmého července ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže mladé ženě z místních končin. Ta se k letnímu přešlapu přiznala. Do oka jí ráno padla kasír taška s finanční hotovostí ve výši třinácti a půl tisíce českých korun. Získané peníze využila pro svou potřebu. Majitel černé portmonky se setkal už jen s tisícikorunou. Ostatní padlo za oběť životním okolnostem…

Pátrají po nářadí
ŠLUKNOV – Z rodinného domu ve šluknovském Království zmizelo během několika červencových dnů pár věcí. Policisté v tuto chvíli již pátrají po červeném křovinořezu zn. Hecht 125 a dvou motorových pilách zn. Homelite a Dolmar. Chybějící zahradní nářadí si jejich majitelka cení na šestnáct tisíc českých korun. Oprava poničeného majetku vyjde tak na tisícikorunu. Případem se zabývají šluknovští strážci zákona s ohledem na přečin porušování domovní svobody a přečin krádeže.

Děčín, 8. července 2016
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín