Rubriky
Sport Zprávy

Rozhovor s Houšmenem

Pavel_HouskaReprezentant Pavel Houška se po 4 mistrovských sezónách strávených v Nymburce vrací do Děčína! Předtím strávil ústecký odchovanec v Děčíně šest sezón (mezi roky 2006 a 2012), kdy se vypracoval v lídra týmu a v posledních dvou sezónách se stal dokonce MVP ligy! Nyní se s vedením BK ARMEX Děčín dohodl na tříleté spolupráci, ale v nejbližší době ho čeká v národním dresu kvalifikace o OH v Riu.

Houši, vítej zpátky v Děčíně! Jak vnímáš svůj návrat?

Svůj návrat do Děčína vnímám jako logický a doufám i správný krok, i když to ukáže až čas. Vracím se do pro mě známého prostředí a doufám, že zde naleznu to, co jsem před lety opouštěl. To jest prima kolektiv hrající basketbal s chutí.
Byla nabídka BK ARMEX Děčín jediná, kterou jsi zvažoval? Co byly hlavní důvody, že jdeš zpět? 

Jediná nebyla, ale byla přímá a nejkonkrétnější. Hlavním důvodem bylo, jak jsem psal výše, známé prostředí a hlavně rodina.
Co všechno Ti dalo nymburské angažmá a jak na něj budeš vzpomínat?

Něco bylo dobré, něco horší. Musím říct, že zde byla prima parta hlavně českých hráčů. Nechybělo vzájemné popichování a hecování. Díky tomu, že jsme byli všichni podobná krevní skupina a tento styl humoru nám je blízký, tak jsem si to hodně užíval.
Bral jsi souboje s Děčínem prestižněji než ostatní a jak jsi sledoval jeho poslední dva stříbrné roky?

Prestižněji snad ani ne, možná po mém čerstvém odchodu jsem některé utkání více prožíval, protože ať chcete nebo ne, tak šest let je dost dlouhá doba, aniž by to ve vás nezanechalo vzpomínky. Co se týče toho, jak jsem sledoval poslední stříbrné roky Děčína – no… z druhé strany, té zlaté.
Reprezentační léto vrcholí a po úžasném úspěchu na ME 2015 budete bojovat o Rio. Jak vidíš šance týmu na snové OH?

Šance jsou, ale predikovat nic nechci. Jdeme krok za krokem a uvidíme, kam nás cesta dovede.
Jaký je teď nejbližší program týmu?

Máme za sebou sérii přípravných utkání a v sobotu se letí do Srbska. Po příletu budeme mít ještě pár dnů na dopilování některých detailů. Pokud se nepletu, tak v úterý začínáme zostra…
Co bys vzkázal děčínským příznivcům čtoucím tyto řádky?

Příznivcům – a nejen těm děčínským – bych chtěl vzkázat, aby byli v bojích o OH s námi, drželi nám palce a pokud to neklapne, aby byli vůči nám shovívaví.

Díky za rozhovor, hodně zdaru v reprezentačním dresu a brzy na viděnou v ARMEX Sportcentru! ;)

Zdroj: www.bkdecin.cz