Rubriky
Sport Zprávy

Pavel Houška se po 4 letech vrací do Děčína

Pavel HouškaBK ARMEX Děčín se dohodl na tříleté spolupráci s reprezentantem Pavlem Houškou. Pavel se do Děčína vrací po 4 sezónách strávených v Nymburce, s nímž získal 4 mistrovské tituly v NBL. Ústecký odchovanec v Děčíně „odkroutil“ šest sezón mezi roky 2006 a 2012, kdy se vypracoval v lídra týmu a v posledních dvou sezónách se stal dokonce MVP ligy!

Pavel Houška ke svému návratu:

„Vracím se do pro mě známého prostředí a doufám, že zde naleznu to, co jsem před lety opouštěl. To jest prima kolektiv hrající basketbal s chutí.“
Rozhovor s „Houšmenem“ přineseme v nejbližších dnech.

 

Další události v týmu

Hráčskou smlouvu o 2 roky prodloužil děčínský odchovanec Lukáš Bažant, kterého tak čeká po návratu z Ústí již pátá sezóna v dresu Válečníků. V uplynulém ročníku, v jehož začátku se potýkal se zraněním kolene, měl průměry 14,5 minuty, 4,2 bodu, 2,9 doskoku.

Dále klub jedná o prodloužení smlouvy i s Jiřím Jelínkem. Pokud by k dohodě nedošlo, bude se na post podkošového hráče hledat ještě jedno jméno a není vyloučeno, že by se jednalo o cizince.

Nate Carter po sezóně odcestoval do USA. Svůj přínos pro tým měl veliký, především v období zranění českých podkošových hráčů. I jemu se však nemoci a zranění zcela nevyhnula. Klub se rozhodl s ním spolupráci neprodloužit.

Hráčská smlouva vypršela zároveň Luboši Striovi a klub se rozhodl ji neprodloužit. Na pozici křídla v současné situaci klub náhradu nehledá.

Zbytek hráčského kádru by měl zůstat beze změn a tým by tak byl připraven na sezónu. Příležitost bojovat o své místo v týmu dostane opět několik mladých hráčů.

 

Lukáš Houser (generální manažer BK ARMEX Děčín):

„V první řadě bych chtěl poděkovat Lubovi Striovi za to, co pro Válečníky udělal! Do Děčína přicházel jako „nechtěný“ v Kolíně a během 4 a půl sezóny, které v našem klubu strávil, se výraznou měrou zasloužil o dvě stříbrné medaile. Zároveň jsem rád, že můžeme zpět mezi Válečníky přivítat Pavla Houšku. Jeho zkušenosti a zápal pro hru nám nepochybně pomohou nejen v podkošovém prostoru.“

Zdroj: www.bkdecin.cz