Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoBez kola
ČESKÁ KAMENICE – Majitel půjčovny sportovních potřeb z Kytlic se začátkem letošního června obrátil na českokamenické strážce zákona, jelikož postrádá jedno ze svých jízdních kol. Předloni začátkem prázdnin půjčil zákazníkovi jízdní kolo v hodnotě 14.000,- Kč a do současné chvíle jej nemá zpátky. Policisté oznámené okolnosti prověří s ohledem na přečin zpronevěry.

Je libo „perník“?

RUMBURK – Devětadvacetiletý muž z Varnsdorfu skončil druhého června letošního roku ve vazební věznici. Jeho cestě za mříže předcházelo zahájení trestního stíhání pro přečin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Rumburští policisté prověřovali informace spojené s distribucí pervitinu, který prostřednictvím obviněného muže končil v rukou zájemců ze Šluknovského výběžku v období od listopadu 2014 do dubna 2016. Svou podnikavostí si měl přijít nejméně na částku 10.900,- Kč.

Z následků přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy se zpovídá také dvaadvacetiletá obyvatelka Rumburku, proti které zahájili trestní stíhání rumburští policisté prvního června letošního roku. Dívka měla obchodovat s pervitinem na území Šluknovského výběžku v průběhu roku 2014 . Následkům svého počínání čelí na svobodě.

Pod taktovkou alkoholu

DĚČÍN – Policisté z Děčína v uplynulých dnech řešili výtržníka z Děčína. Osmého května letošního roku měl téměř pětadvacetiletý muž nevhodně pokřikovat na skupinu mladých lidí v Raisově ulici v Děčíně. Navíc se měl před přítomnými slečnami veřejně obnažovat na intimních místech, což vzbudilo mezi přítomnými nelibost. O pár dní dříve krátce po dvacáté hodině večer měl ve Zbrojnické ulici v Děčíně kopat do plastových popelnic, což na místě události řešila hlídka městské policie. Muž skončil v rukou místních strážců zákona, kteří mu sdělili podezření ze spáchání přečinu výtržnictví. V obou případech k výtržnostem zřejmě přispěl i požitý alkohol…

Už ji má zpátky
ČESKÁ KAMENICE – Policisté z České Kamenice vyjížděli třicátého května letošního roku k případu možného přečinu krádeže. Ze sklepa obytného domu v ulici Dukelských hrdinů zmizela během posledního květnového víkendu uskladněná motorová pila v hodnotě sedmi tisíc českých korun. Druhého června letošního roku policisté případ uzavřeli ve zkráceném přípravném řízení, jelikož za zmizením věci se skrýval mladý muž z Českokamenicka. Motorová pila byla vrácena do rukou její majitelky.

Děčín, 3. června 2016
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín