Rubriky
Dětem Kultura Turisti Zprávy

Zámeckou krabici otevřelo více než sedm stovek dětí

2016 06 zamecká krabice (15)Benešov nad Ploučnicí – Více než sedm stovek dětí zavítalo na premiérovou akci Státního zámku Benešov nad Ploučnicí, akce s názvem Zámecká krabice trvala pět dní. Do Benešova nad Ploučnicí zavítali školáci i předškoláci z Ústeckého i Libereckého kraje. „Akce není určená jen pro místní. Dorazili k nám školáci například z Lovosic či Horní Police,“ řekl kastelán benešovského zámku Zdeněk Henig.

A nejen děti odjížděly z Benešova nad Ploučnicí velice spokojené. „Divadlo bylo veselé, takže i my dospělé kantorky, jsme se pobavily. Dílničky bezchybné, všechno běželo jak na drátku. Celá akce byla moc pěkná, přesto bych ráda znovu moc pochválila našeho „mladého pana průvodce“, který vyprávěl úžasně výrazným hlasem poutavě a hlavně byl jeho výklad celou dobu přizpůsoben malým dětem,“ pochvalovala si akci učitelka Šárka Michálková ze Základní Máchovo náměstí Děčín.

Akce se uskutečnila ve spolupráci s Centrem dětí a mládeže Benešov nad Ploučnicí a teplickým divadlem Krabice. „Velké poděkování patří všem, kteří nám s akcí pomáhali a doufám, že tato skvělá spolupráce bude fungovat i v budoucnu,“ nešetřil chválou kastelán.

Obdobná akce se na zámku v Benešově nad Ploučnicí skuteční na konci listopadu. Tentokrát s tématikou Vánoc. „Chybět nebude opět divadlo, dílničky a ani vánoční prohlídka zámku. Navíc si děti od nás odnesou malý dárek,“ prozradil Henig.

Dění na zámku můžete sledovat i na oficiálních stránkách zámku www.zamek-benesov.cz