Rubriky
Zprávy

Krajská zdravotní omezí na prázdniny dětské oddělení

detske oddeleni_nemocnice decin_alesoPrázdninový režim nastavilo vedení Krajské zdravotní a. s. na dětském lůžkovém oddělení děčínské nemocnice. Plnohodnotně bude fungovat pouze novorozenecké oddělení. Ke standardnímu režimu se vrátí opět v září.

„Je třeba zdůraznit, že se jedná o prázdninový režim a z něj vyplývající dočasná omezení provozu v Krajské zdravotní, a. s. – Nemocnici Děčín, o. z. Toto omezení se dotkne ambulantní i lůžkové části oddělení děčínské nemocnice. Každopádně nejde o uzavření oddělení,“ řekla Eva Urbanová, vedoucí organizačního a tiskového oddělení. Provoz novorozeneckého oddělení a porodnice zůstává zachován. Malí pacienti mohou být po dobu omezení provozu ošetřeni v Krajské zdravotní, a. s. – Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem, o. z. a dalších nemocnicích Krajské zdravotní, a. s., ve kterých nebudou během letních prázdnin dětská oddělení uzavřena. „Situace v děčínské nemocnici nás netěší. Mrzí mě, že se o tomto poměrně zásadním kroku dozvídáme z médií. Dlouhodobé personální problémy naší nemocnice však nejsme schopni řešit. Nemáme k tomu vůbec žádné kompetence,“ řekla Marie Blažková, primátorka města. Vedení města může pouze tlačit na Krajskou zdravotní a. s. ,aby situaci řešila. „Od 1.7.2016 bude uzavřené dětské lůžkové oddělení a odborné dětské ambulance Krajské zdravotní, a. s. – Nemocnici Děčín, o. z. Novorozenecké oddělení bude po celou dobu prázdnin v plném provozu. Od 1.8. 2016 bude zahájen provoz odborných ambulancí dětského oddělení. Od 1. 9. 2016 počítáme s plnohodnotným provozem dětského oddělení včetně lůžkového oddělení děčínské nemocnice,“ vysvětlila Eva Urbanová.

V současné době chybí na Dětském oddělení Krajské zdravotní, a. s. – Nemocnice Děčín, o. z. čtyři lékaři a jedna sestra. Podle tiskového oddělení Krajské zdravotní a.s vedení nemocnice aktivně řeší personální situaci, v současné době jednáme o nástupu se čtyřmi lékaři a očekáváme personální stabilizaci. Krajská zdravotní, a. s. nabízí novým lékařům například stabilizační příspěvky, pro lékaře absolventy je pak zajímavá a důležitá možnost předatestační přípravy.

Zdroj: Magistrát města Děčín