Rubriky
Dětem Kultura Zprávy

Do zámku zadarmo? Ano, ale jen rodiče jedničkářů

vysvedceni bzamek benesovBenešov nad Ploučnicí – Školáci, kteří zakončí školní rok se samými jedničkami, mohou 30. června pozvat své rodiče či prarodiče na prohlídku Státního zámku v Benešově nad Ploučnicí. „Ti školáci, kteří se u nás na pokladně prokážou aktuálním vysvědčením se samými jedničkami, mají možnost pozvat své rodiče na prohlídku zámku zcela zdarma,“ řekl kastelán benešovského zámku Zdeněk Henig.

Volnou vstupenku mohou využít maximálně dva dospělí a vstup zdarma má samozřejmě i jedničkář. „Chceme takto odměnit nejen děti, ale i jejich rodiče za snahu, kterou po celý školní rok vynakládali na to, aby společně dosáhli samých jedniček,“ dodal kastelán.
Zkrátka však nezůstanou ani děti, které se nemohou pochlubit samými jedničkami. Na nádvoří Horního zámku pro ně bude nachystáno divadelní představení v podání Divadélka Uličník. Děti se mohou těšit na pohádku „Kterak se loupežník do pekla dostal“, veselý příběh o tom, jak se mladý nezkušený čert snaží dostat do pekla svého prvního hříšníka a jak to tak bývá, nebude to úplně jednoduché. Pohádka začíná v 15.00.

Akci přichystal Státní zámek Benešov nad Ploučnicí ve spolupráci s Městem Benešov nad Ploučnicí.

Dění na zámku můžete sledovat i na oficiálních stránkách zámku www.zamek-benesov.cz