Rubriky
Zprávy

Železniční spojení mezi Prahou a Drážďanami zablokoval sesuv půdy

sesuv_schmilkaVlaky z Prahy do Drážďan nejezdí. U saské obce Schmilka zavalila zemina trať. Do sesuvu pak narazil nákladní vlak, který částečně vykolejil. Železniční spojení je proto přerušené. Obnovení provozu se podle nejnovějších informací očekává kolem 16. hodiny.

Jak přímo z místa hlásí reportér Českého rozhlasu, přes dosud zavřený úsek by měla být obnovena železniční doprava kolem 16. hodiny. Do té doby bude fungovat náhradní autobusová přeprava. Jak České dráhy, tak Dueutsche Bahn (DB) měly ještě ráno sehnat náhradní autobusy.

„Dálkové vlaky z Německa končí v Drážďanech, z české strany v Děčíně, kde se otáčí,“ řekla ráno Českému rozhlasu mluvčí DB Anje Wittigová. „Regionální vlaky nejezdí mezi Bad Schandau a Schönou. To je oblíbené místo turistů, tam ale jezdí běžné autobusové linky.“

České dráhy radí cestujícím, aby cestu odložili až na odpoledne. Vlaky teď dojedou jen do Děčína. Týká se to mezinárodních spojů, které jedou z Prahy nebo přes Prahu do Drážďan, Berlína případně Hamburku.

Na trati se včera přibližně v osm večer u saské Schmilky sesunul podmáčený svah. Do něho narazil nákladní vlak, který částečně vykolejil. Při nehodě se nikdo nezranil, ale přibližně 150 metrů trati je zasypaných.

Podle německého rádia MDR přijeli večer na místo záchranáři. Museli vrátit vykolejenou lokomotivu na koleje a havarovaný vlak odtáhnout. Zároveň odstraňovali zeminu, která zasypala trať.

Autor: Martin Karlík (mkk), mkp, Jan Bachorík
Zdroj: www.rozhlas.cz/sever
Foto:Twitter