Rubriky
Sport Zprávy

Preview před zápasem BK ARMEX Děčín – ČEZ Basketball Nymburk

play-off-cez-basketbal-nymburk_Foto_Ludek_Cerny_PrincipPáteční utkání se koná!!! I přes spekulace v médiích a na sociálních sítích, které se v dopoledních hodinách objevily, tak se páteční druhé finálové utkání koná.

Finálová série mezi Válečníky a Nymburkem se za stavu 1:0 na zápasy pro Středočechy přesouvá do Děčína. Druhý sériový mač se hraje v pátek 20. května 2016 od 18 hodin na děčínském zimním stadionu!

Středeční první finálový špíl výrazně ovlivnila úzká rotace, s níž Děčín do utkání nastoupil. Kouči Budínskému scházelo podkošové trio Jakub Houška (zranění), Robert Landa a Nathan Carter (oba nemoc) a také křídelník Lukáš Bažant, jehož trápí problémy s kotníkem. Naopak Nymburk nastoupil do zápasu v nejsilnější možné sestavě, což značilo, že bude mít výhodu v možnosti protočit sestavou. A navíc měli Polabané i výraznou výškovou, respektive podkošovou převahu.

Nymburští od začátku drželi otěže utkání pevně ve svých rukou, navíc Válečníky trápilo, že si cestu do koše nenašly některé střely, které smolně nepropadly síťkou. Postupem zápasu také byla na děčínských borcích znát zvyšující se únava, ovšem osm statečných se až do konce rvalo, seč jim síly stačily.

Střelecky se na nymburské straně nejvíce dařilo dvojici Chasson Randle (26 bodů) a Martin Kříž (13). V děčínském dresu byl na útočné polovině nejproduktivnější tandem Tomáš Pomikálek (16 punktů) – Luboš Stria (12).

Kompletní reportáž ze zápasu číslo jedna najdete ZDE.

Jak bylo zmíněno, druhý finálový mač bude opět zhruba po roce hostit Zimní stadion v Děčíně, na nějž si v loňském ročníku KNBL našlo cestu 4.850 diváků, což je nový platný rekord soutěže. Podaří se ho již tento pátek atakovat či překonat?

Vstupenky jsou stále k dispozici. Více informací o jejich předprodeji najdete přehledně v jiném článku na našich webových stránkách TADY.

Ladislav Faltin
Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Luděk Černý, Princip