Rubriky
Sport Zprávy

Preview před utkáním ČEZ Basketball Nymburk – BK ARMEX Děčín

basketball-nymburkVe finálové sérii Kooperativa NBL mají hráči Nymburka po dvou výhrách první mečbol k ukončení finále a jsou tak blízko k obhajobě titulu. Podaří se Válečníkům odvrátit konec sezony a vrátit finále ještě jednou na zimní stadion? Tato tajenka bude rozluštěna již v pondělí kolem 22. hodiny. Utkání startuje ve 20 hodin a přímým přenosem ho vysílá kanál ČT Sport.

Do finálové série výrazně promluvily zdravotní problémy, které děčínský celek sužují. Kvůli zranění nenastoupili ani do jednoho zápasu pivot Jakub Houška s křídelníkem Lukášem Bažantem a kvůli příušnicím museli vynechat oba mače i power forwardi Nathan Carter s Robertem Landou. Na problémy obdobného rázu si během Zápasu 1 stěžoval i rozehrávač Tomáš Vyoral, jenž však nakonec ve druhém utkání svému celku, který navíc ve čtvrtek ráno absolvoval krevní testy u lékaře, nechyběl.

První sériový zápas ovládli svěřenci kouče Ginzburga vysokým rozdílem 109:46 (nejlepší střelci: Randle 26, Kříž 13 – Pomikálek 16, Stria 12) a ujali se tak vedení 1:0 na zápasy.

Druhý zápas se hrál na děčínském zimním stadionu. Rekord z loňského finálového klání, na nějž si našlo cestu 4850 fanoušků, sice překonán nebyl, ale 3850 fans vytvořilo úchvatnou kulisu, která nemá v tuzemsku na basketbale obdoby!

Samotné utkání sice opět ovládli Benda a spol., a to po výsledku 91:63 (Hruban 21, Sant-Roos 15 – Jelínek 13, Šiška a Vyoral po 10), ovšem fans ocenili výkon borců v bílých dresech dlouhými ovacemi ve stoje a soudě dle pozápasových oslav to spíše vypadalo, jako kdyby vítězi byli domácí borci. Ještě jednou všem fanouškům moc děkujeme za podporu i skvělou atmosféru, kterou na zimáku vytvořili!

Na třetí utkání do Nymburka pořádá děčínský basketbalový klub zájezd. Více informací o něm najdete v jiném článku na našem webu, a to konkrétně ZDE.

Ladislav Faltin
Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta