Rubriky
Zprávy

Mladíkům krádež nevyšla

mp decin_alesoPartičku zlodějů, kteří chtěli vykrást kostel v děčínské čtvrti Nebočady, zadrželi o uplynulém víkendu děčínští strážníci. K jejich překvapení se nejednalo o zkušené zloděje, ale teprve čtrnáctileté kluky. Všichni zadržení skončili na obvodním oddělení Policie ČR, která záležitost dále vyšetřuje.

Na podezřelý pohyb kolem kostela v Nebočadech upozornil jeden z místních obyvatel. Uvedl, že na místě vyrušil nějakou partu osob, která se pokoušela vlámat do kostela. Na místo byla okamžitě vyslána hlídka strážníků. „U kostela byly na dveřích patrné známky pokusu násilného vniknutí. Strážníci okamžitě začali propátrávat okolí. V ulici Kostelní si hlídka všimla čtveřice podezřelých, která před nimi začala okamžitě utíkat směrem k lesu,“ popsal událost ředitel děčínské městské policie Marcel Horák. Na zákonnou výzvu k zastavení nikdo z podezřelých nereagoval. Na místo byla vyslána
další hlídka, která se do pronásledování zapojila. Po několika minutách se strážníkům podařilo zadržet dva mladíky, kteří odpovídali popisu podezřelých z krádeže. „Dotyční se strážníkům téměř okamžitě přiznali, že se pokoušeli vloupat do kostela. Hlídce zároveň mladíci sdělili totožnost dalších dvou podezřelých, kterým se podařilo přes les utéct,“ doplnil ředitel.

Na místo byla přivolána hlídka Policie ČR, která si záležitost převzala k dalším úkonům.

Mgr. Tomáš Pavlík, MBA
Městská policie Děčín