Rubriky
Turisti Zprávy

Labská stezka bude uzavřena kolem 20. Června

cyklostezka_zlebK uzavření Labské stezky a silnice do Dolního Žlebu dojde pravděpodobně v druhé půlce června. „Pokud nenastanou komplikace, měli bychom smlouvu se zhotovitelem podepsat kolem 20. června. Teprve potom bude možné fyzicky začít se stavbou,“ řekla Marie Blažková, primátorka města. Práce na rekonstrukci vodovodu, stavby opěrné zdi a pokládce povrchu komunikace uzavřou zhruba na pět měsíců silnici i Labskou stezku v úseku od železničního mostu do Dolního Žlebu. „Uvědomujeme si, že tato stavba zkomplikuje život nejen místním, ale také turistům. Rada města proto rozhodla, že po dobu uzavírky bude přívoz jezdit zdarma,“ doplnila primátorka města.

Cyklisté budou přímo ze stezky pod zámkem naváděni pod Tyršův most na parkoviště u městské knihovny a dále do ulice Labská a Hálkova, kde se napojí na ulici Loubská. „Snažili jsme se vyjednat snížení rychlosti na silnici I/62 na Hřensko. Naší představu snížení na 50 km/h se ale bohužel nepodařilo realizovat. Snížení rychlosti pro řidiče bude alespoň na 70 km/h,“ vysvětlila Marie Blažková. Celá objízdná trasa bude pečlivě označena dopravním značením a v problematických místech také piktogramy. Omezení rychlosti bude až po odbočku k přívozu, kde se turisté vrátí zpět na Labskou stezku. Město pro turisty připravilo plány s objížďkou a popisem možností jak tuto překážku překonat. Plány budou mít cyklisté k dispozici na všech důležitých místech od Litoměřic po Pirnu. Rozdávat je budou také strážníci městské policie.

Labská stezka vedoucí od železničního mostu po Čertovu vodu bude pro cyklisty, kteří nepojedou až do Dolního Žlebu, otevřena alespoň o víkendech. „Nechtěli jsme stezku, kde tráví volný čas mnoho našich obyvatel, uzavřít úplně. Jako podmínku jsme si dali, aby stavební firma vždy v pátek večer cyklostezku vyčistila,“ řekla Marie Blažková. Dálkoví turisté budou muset využít objízdnou trasu i o víkendech.

Zdroj: www.idecin.cz