Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Černý odběr
VARNSDORF – Varnsdorfští policisté v těchto dnech pracují na případu možného černého odběru elektrické energie ve Varnsdorfu. U místního objektu byla kontrolou zjištěna nepovolená manipulace s jistícími plombami. Následně distribuční společnost oznámila policistům neoprávněně odebranou elektřinu se ztrátou necelých dvaapadesáti tisíc českých korun. V období od loňského listopadu do letošního ledna mohl být doposud neznámou osobou spáchán přečin podvodu…

Kdo je vybral?
KRÁSNÁ LÍPA – Začátkem prosince loňského roku dnes již zesnulý muž uzavřel úvěrovou smlouvu o poskytnutí finančních prostředků. Jak se zatím ukazuje, kdosi zřejmě využil uzavřené smlouvy ve svůj prospěch a prostřednictvím zaslané úvěrové karty odčerpal z finanční společnosti necelých dvaadvacet tisíc českých korun. Na přelomu ledna a února letošního roku přišly na účet společnosti dvě splátky. Vzhledem k nejasnostem ohledně čerpání peněz a následného plnění závazků vůči zúčastněné společnosti policisté oznámené informace prověřují s ohledem na přečin krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Pokácené stromy
DĚČÍN – Statutární město Děčín mělo v plánu pokácet tři vzrostlé břízy na Folknářích, leč někdo byl rychlejší a na přelomu loňského a letošního roku po stromech zbylo už jen prázdné místo. Vzhledem k nejasným okolnostem nepovoleného pokácení dřevin se zástupci místního magistrátu obrátili na děčínské policisty, kteří oznámenou nepříjemnost prošetří s ohledem na přečin krádeže. Podle posledního ocenění stromů jejich hodnota dosáhla bezmála 86.000,- Kč.

Očesané auto
BENEŠOV NAD PLOUČNICÍ – Policisté z obvodního oddělení v Benešově nad Ploučnicí vyjížděli vpodvečer jedenáctého dubna letošního roku na neoplocený pozemek v Huntířově – Nové Olešce, kam je přivolal majitel osobního automobilu zn. VW Golf. Během uplynulého víkendu zmizely z odstaveného auta originální paprsčité hliníkové disky včetně letních pneumatik. Policisté po chybějících věcech v hodnotě osmadvaceti tisíc českých korun vyhlásili pátrání a případ dále zpracovávají s ohledem na přečin krádeže.

Děčín, 12. dubna 2016
nprap. Petra Trypesová