Rubriky
Sport Zprávy

Nejmladší Medvědi se stali mistry

1601O víkendu se v České Lípě uskutečnil tradiční turnaj prvních tříd (hráčů ročníku 2009), na kterém se sešlo 12 družstev. Děčínský celek byl ve skupině B, ve které se potkal s dalšími 5 soupeři systémem každý s každým.

V prvním utkání se mladá medvíďata postavila slovenskému celku Ružinov Bratislava, se kterým se velmi často potkává na turnajích i ve vyšších kategoriích. Děčané vstoupili do utkání nebojácně a každé střídání si užívali. Pro některé to byl první turnaj o medaile v životě, jiní už naskakovali jako zkušení tahouni. Od počátku utkání se vedl rovný boj na obou stranách, avšak našim borcům se v koncovce dařilo víc, než soupeři a po zásluze jsme zvítězili 13:5.
Ve druhém utkání jsme měli poměřit síly s Novým Městem. Soupeř místy vyvíjel slibný odpor, který se však našim hráčům podařilo několikrát prolomit a využít pro vstřelení rozdílových branek. Utkání skončilo pro naše hráče druhým vítězstvím v poměru 7:1.

Do třetího utkání tohoto herního dne jsme naskočili proti B týmu domácí České Lípy a i díky spoustě neproměněných šancí z našich řad byl výsledek tohoto utkání nakonec v únosných mezích pro soupeře. Vyhráli jsme 13:3.

V posledním utkání tohoto dne jsme dle dosavadních výsledků měli změřit síly se silným Uničovem. Hra byla v mnoha fázích poměrně vyrovnaná, našemu celku se nedařilo zakončovat jako v předchozích utkáních a možná do výkonu také promluvila únava z celého dne. Naše medvíďata však bojovala až do posledního hvizdu a podařilo se jim utkání dovést až do vítězného konce v poměru 6:4. O vítězi naší skupiny tak bylo rozhodnuto, avšak ještě zbývalo jedno utkání ve skupině. To však naši hráči měli na programu až druhý hrací den.

Neděli jsme otevřeli posledním utkání ve skupině proti Černošicím. Naši hoši měli za sebou zřejmě kvalitní spánek a snídani, protože si se soupeřem bez váhání poradili celkem 17:2. Základní skupina byla za námi, plný počet bodů na kontě a zrak již vyhlížel, kdo že se nám postaví ve čtvrtfinále. Nakonec se tím týmem stal celek Rakovníka. Ve skupině předváděl zajímavý hokej ale jak je u dětí známo, každé utkání je jiné.

Medvíďata vlétla do utkání jako vítr a z tribun se již linul pokřik: „Vládci severu…“. Brankářka zastavovala akce soupeře jako nepropustná zeď a naši střelci měli naopak na hokejkách ostré. Čtvrtfinále skončilo vítězstvím 9:1 pro náš celek, který se tak posunul do bojů o medaile – semifinále. V tomto utkání se nám opět postavil celek z Ružinova a zcela jistě chtěl odčinit porážku ze základní skupiny. To se mu však naštěstí pro náš tým v průběhu moc nedařilo a tak i v tomto utkání, již sedmém si naši svěřenci připsali vítězství 7:2. Kde kdo z děčínských fanoušků si pobroukával píseň…tak už jdeme do finále.

A utkání to bylo vskutku velkolepé. Potkali se v něm 2 celky, které doposud v turnaji neprohráli. HC Děčín vs. HC Česká Lípa A. Co utkání přineslo snad ani slovy nelze popsat. To co svedli tito špunti, to byl boj o každý centimetr ledu. Ani vteřina zadarmo. Skóre se houpalo z levé na pravou stranu, no zkrátka nervy až do konce. Konečný stav 8:7 a výbuch všech emocí jak hráčů, tak všech fanoušků v hledišti byl ohromující. Když ještě našim borcům hrála v pozadí píseň We are the champions, nezůstalo jedno oko suché. Ano, máme zlato.

Sestava HC Děčín: Veronika Ortová (brankářka), Kevin Kváš, Stanislav Sanejstr, Samuel Bosák, Milan Tenkrát, Jonáš Vaníček, Šimon Šejc, Roman Hynčica, Matěj Šváb, Jan Domes, Jiří Javůrek, Alžběta Plachá, David Horník a Jan Jakeš.

Zdroj: HC Děčín