Rubriky
Sport Zprávy

Starší žáci „B“ druzí na turnaji v Klášterci

HC Decin_zaciDne 19. 3. 2016 se starší žáci zúčastnili jednodenního turnaje v Klášterci nad Ohří, kde na ně čekali soupeři z Litoměřic, Ostrova nad Ohří a domácího Klášterce nad Ohří.

K prvnímu utkání naši borci nastoupili proti týmu z Litoměřic, od kterého jsme očekávali vyrovnaný boj. První polovinu vyhráli rozdílem pěti branek a s klidem nastoupili do té druhé, ktrá byla o poznání vyrovnanější, ale skončila v náš prospěch a při bodování každé poloviny jsme si připsali 4 body do tabulky.

Po úpravě ledové plochy nás čekal hned druhý zápas proti domácímu celku, který byl posílen o své odchovance z Chomutova, kteří již mají zkušenost s ligou dorostu. Akce střídala akci, souboj byl plný ostrých zákroků na hraně vyloučení, což zajisté dostávalo nejen diváky, ale i hráče, do varu. Bylo těžké držet emoce, ale díky vedení 1:0 v první půli jsme byli klidnější. Ke konci první půlky odpískal rozhodčí náš faul, a jelikož za faul byl nájezd, Klášterci se podařilo šťastně vyrovnat. Druhé půle pokračovala ve vysokém tempu s řadou krásných akcí, jímž chybělo pouze zakončení gólem, ale všichni hráči nám dokazovali, včetně brankáře, že si turnaj a pohodu užívají a chtějí si zahrát hokej. Druhá půle pro nás skončila prohrou 3:1, kdy jsme poslední branku obdrželi při powerplay, ale za předvedený výkon se hráči nemuseli vůbec stydět.

Poslední utkání jsme sehráli s celkem Ostrova nad Ohří, který byl poskládaný z hráčů Karlových Varů, Sokolova a Ostrova. Naši borci věděli, co je ve hře a tím bylo druhé místo na turnaji. Přes úvodní dvouminutový zámek v naší útočné třetině pokračoval tlak a dobývání branky soupeře a první gól visel ve vzduchu, který na sebe nenechal dlouho čekat a kluci si zápas užívali ve velké pohodě. Na střídačce probíhaly srandičky ba dokonce i sázky s trenéry. První polovinu jsme vyhráli rozdílem třídy a věděli, že druhé místo je naše. Ve druhé polovině hráči pokračovali v předváděné hře a k vidění byla spousta krásných akcí, které se musely líbit i fanouškům soupeře. Ta největší paráda ale byla stále před námi. Při ujíždění Ostrovského hráče na naše dva obránce se povedlo něco neskutečného. Soupeř nalákal naše obránce takovým způsobem, že za takový „strom“ by se nemusel stydět nikdo, jen škoda, že se srazili naši dva obránci a soupeř z úniku vsítil branku. Vzhledem ke stavu, jaký byl, tak to hráči brali s velkým humorem a pobavili celý stadion. Od trenérů jen přišla informace, že byl problém v komunikaci a příště na sebe musí více mluvit.

Pořadí turnaje:
1. Klášterec nad Ohří
2. HC Děčín
3. Ostrov nad Ohří
4. Litoměřice

Z našeho celku se nejlepším střelcem turnaje stal Jáchym Čermák a dále náš tým obdržel cenu Fair play za nejméně faulující tým celého turnaje.

Sestava HC Děčín:
Blažek, Kadár, Šíma, Jarábek, Bošek, Lehký, Dej, Čermák, Pospíšil, Chovanec, Staněk, Šedivý, Fryc, Bok, Slavík. Trenéři Šetka M. a Michálek D.

Zdroj: HC Děčín