Rubriky
Dětem Kultura Turisti Zprávy

O jarních prázdninách lze v zoo soutěžit

zoo več. prohlídkaNevíte, co podniknout o jarních prázdninách? Vyrazte do děčínské zoo! Na období od soboty 5. do neděle 13. března zde přichystali stanovištní soutěž o zajímavé ceny. Na děti bude v areálu zoo čekat hned několik zvídavých otázek ze světa zvířat. „Konkrétně bude soutěž zaměřena na zajímavosti z péče zvířat o své potomky, která ukáže, že starost o mláďata nemusí vždy nutně záviset pouze na samicích, ale často se do ní zapojují i samci,“ vysvětlila mluvčí zoo Alena Houšková.
Během prázdninového týdne v úterý 8. března připomene zoo i Mezinárodní den žen. Pro všechny dívky a ženy ve věku od 15 let výše připravila mimořádnou padesátiprocentní slevu na vstupném. Všechny příchozí dámy se navíc mohou těšit na malý dáreček.

Zoo Děčín chová více než 400 zvířat ve 160 druzích. Největší chloubou jsou přitom medvědi hnědí grizzly, které chová jako jediná zoo v České republice. Dalšími zajímavými druhy jsou například papoušci kakadu žlutolící sumbští, makakové chocholatí, takin indický, mravenečník velký, tapír jihoamerický nebo rys ostrovid.

Alena Houšková
Zoo Děčín – Pastýřská stěna, p. o.