Rubriky
Sport Zprávy

Marie Blažková: Nejde o útok na sportovce

sportovni halaVážení občané města,

v poslední době se po městě šíří fámy týkající se provozu sportovní haly v ulici Práce. Ráda bych tedy sdělila fakta, která vedla k rozhodnutí rady města.

Město provádí pravidelné kontroly ve svých zařízeních a také pečlivě kontroluje subjekty, kterým poskytuje dotace, nebo s nimi má uzavřeny mandátní smlouvy. Stejně tak, jako kontroluje město tyto organizace, tak město také podléhá mnoha kontrolám, zda dodržuje zákony a nařízení. Právě jedna z kontrol odhalila závazné pochybení v účetnictví Sportovního klubu Děčín z.s., který měl mandátní smlouvu na provoz sportovní haly, restaurace a ubytovacího zařízení. Na základě tohoto zjištění bylo nutné přistoupit k odstoupení od mandátní smlouvy, což jsme rozhodnutím rady učinili. Odstoupení z této mandátní smlouvy v žádném případě nemůže ovlivnit chod sportovních klubů, které jsou financovány pomocí dotací v oblasti sportu. Dotace na činnost Sportovního klubu, který sdružuje 10 sportovních oddílů, činí každoročně 600 tis. korun. Mandátní smlouva se týká pouze provozu sportovní haly, jejíž součástí bylo mimo jiné i zajištění úklidu, provozu restaurace a ubytovacího zařízení. Město doplácelo veškeré ztráty a na základě smlouvy vyplácelo ještě mandátní odměnu, která je v průměru 170 tis. ročně.

Vedení města nechce v žádném případě omezit činnost deseti sportovních oddílů a ani neplánuje sportoviště nijak omezovat nebo je nedej bože rušit.

Zdroj: Magistrát města Děčín