Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoNemá auto
RUMBURK – Policisté z místního oddělení obdrželi během druhého únorového víkendu informaci o možné krádeži osobního automobilu. Vzápětí vyhlásili celostátní pátrání po dvanáctileté šedé metalické Škodě Octávii, která zmizela z oploceného pozemku v noci ze soboty na neděli čtrnáctého února letošního roku. Majitel její ztrátu společně s věcmi uvnitř ocenil na částku přesahující 125.000,- Kč. Případ policisté prověřují s ohledem na přečin krádeže.

Kápl božskou
DĚČÍN – Zákazník českých drah se potkal ve vlaku se zvláštním spolucestujícím. Při své úterní cestě z Prahy do Děčína odložil bundu s osobními věcmi na věšák u sedačky. V bundě měl peněženku s finanční hotovostí a stravovacími kupóny. Po příjezdu do cílové stanice Děčín hl. n. zjistil, že mu z portmonky zmizelo patnáct set českých korun a stravenky v hodnotě 210,- Kč. Obrátil se na spolucestujícího a požádal jej, ať mu chybějící vrátí. Oslovený muž vzdoroval a všemožně kličkoval. Po příjezdu policejní hlídky na hlavní vlakové nádraží se hájil tvrzením, že měl nutkání to někomu oplatit, protože i on se v minulosti stal obětí přečinu krádeže …. Od sedmnáctého února čelí sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže, který zpracovávají podmokelští policisté.

Naletěl podvodníkovi?
DĚČÍN – Na známém internetovém portálu oznamovatele zaujala v polovině letošního ledna nabídka prodeje mobilního telefonu zn. Apple iPhone 5S. Přístroj by l v nabídce za devět tisíc českých korun. Ozval se prodejci a sepsal s ním na dálku kupní smlouvu, odeslal peníze na účet. Telefonu se však zatím nedočkal. Jelikož prodejce už tři týdny nereaguje, případ možného přečinu podvodu šetří již policisté.

Hledají dámské kolo
RUMBURK – Z úložných prostor panelového domu v Rumburku zmizelo v průběhu uplynulých tří měsíců uskladněné jízdní kolo. Majitel jej odložil do společných uzamykatelných prostor v polovině listopadu. Když se na něj v polovině ledna přišel podívat, již ho tam nenašel. Policisté zahájili pátrání po dámském horském kole zn. Merida TFS MATTS bílé barvy v hodnotě sedmi tisíc českých korun čtrnáctého února letošního roku. Jeho ztrátu prověřují rumburští strážci zákona s ohledem na přečin krádeže.

Poničené závory
DĚČÍN – Podmokelští policisté prověřují od patnáctého února letošního roku oznámení zástupců akciové společnosti, kteří kontaktovali místní strážce zákona z důvodu poškození kovových závor parkovacího systému. Oprava ohnutých a vylomených závor přijde jejich správce na patnáct tisíc českých korun. Víkendovou nepříjemnost prověřují policisté z Podmokel s ohledem na přečin poškození cizí věci.


Děčín, 18. února 2016
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín