Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoKam se poděl?
KRÁSNÁ LÍPA – Odstavný vozík v hodnotě třech tisíc přilákal zřejmě nevítanou pozornost. K jeho zmizení došlo mezi osmým až desátým únorem letošního roku v Krásné Lípě. Vozík byl volně odstaven na oploceném pozemku v Kyjovské ulici. Policisté v současné chvíli pátrají po všech informacích, které by napomohly k jeho vypátrání. Případ prověřují s ohledem na přečin porušování domovní svobody.

Kde mám portmonku?
DĚČÍN – Cesta v pohrouženém stavu s sebou nese i jistá rizika. Cestou domů potkal nedaleko obchodního domu v Obloukové ulici oznamovatel neznámého muže, jenž ho požádal o cigaretu. Jeho prosbě vyhověl a jednu mu věnoval. Vzápětí chtěl připálit cigaretu i sobě, leč při této příležitosti zjistil, že mu chybí peněženka. Doběhl žadatele a žádal ho o navrácení portmonky. Došlo na vzájemnou potyčku, která pro oznamovatele skončila odmítnutím. Po ztracené peněžence pátrají policisté z děčínského policejního oddělení s ohledem na možný přečin krádeže …

Shánějí se po naftě
DĚČÍN – Děčínští policisté pracují od desátého února letošního roku na oznámení o možné krádeži nafty. Značné množství paliva se ztratilo z cisterny, přepravované po kolejích, během cesty z Kralup nad Vltavou do Děčína začátkem letošního února. Škoda v tuto chvíli čítá téměř šestadvacet tisíc českých korun.

Téměř lapen
DĚČÍN – Zástupci děčínského obchodního domu se obrátili na místní policisty, jelikož v jejich prodejně došlo k nepříjemnému incidentu. Krátce před dvacátou hodinou zavítal do zdejší prodejny muž, jenž si pod oblečení uschoval zboží, které měl zřejmě v úmyslu pronést pokladnami bez placení. Zaměstnanci se na něj zaměřili a pokusili se mu v odchodu s nezaplacenými potravinami zamezit. Zákazník zboží v prodejně nechal a využil vstupu jiného zákazníka k tomu, aby šikovně proklouzl a utekl. Při svém spěšném odchodu poničil vstupní dveře, jejichž oprava si vyžádá minimálně pět tisíc českých korun.

Je bez auta

DĚČÍN – Nepříjemného překvapení se dočkal majitel osobního automobilu zn. Seat Alhambra, který jej zanechal desátého února večer v Bynovci před domem. Když se k místu parkování vrátil druhý den ráno, stříbrné auto už na svém místě nenašel. Obrátil se na děčínské policisty, kteří po ztraceném voze vyhlásili celostátní pátrání a případ začali šetřit s ohledem na přečin krádeže. Škoda se pohybuje na hranici osmdesáti tisíc českých korun.

Děčín, 12. února 2016
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín