Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoHledá se tříkolka
RUMBURK – Rumburští policisté pátrali od třetího února letošního roku po elektrické koloběžce, jež se ztratila před prodejnou knih na Třídě 9. Května v Rumburku. Majitelka ji ocenila na necelých osmnáct tisíc českých korun. Místní strážci zákona se pustili do prošetření všech známých informací. O pár dní později policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže sedmadvacetiletému muži z Českolipska.

Další přešlap
RUMBURK – V rukou místních strážců zákona skončil dvacetiletý mladík, jenž v neděli 8. února zavítal do rumburského obchodu v Pražské ulici. Mládence oslovily potraviny v celkové hodnotě 133,- Kč. Při procházení pokladnami se místo placení rozhodl pro útěk. Po chvíli byl lapen policejní hlídkou, která část nezaplaceného zboží vrátila zpět do obchodu. Vykutálený zákazník byl vzápětí předán do rukou rumburských policistů, kteří jej převezli na místní služebnu. Téměř vzápětí s ohledem na jeho bohatou minulost putoval do vazební věznice.

Chybí tržba
DĚČÍN – Děčínská firma si v prosinci 2015 najala závozníka, jenž rozvážel zásilky a inkasoval za ně finanční hotovost. Bohužel částka přesahující osm tisíc českých korun do pokladny společnosti nedoputovala, a tak se do ohlášené nesrovnalosti vložili místní strážci zákona. Případ prověřují s ohledem na přečin zpronevěry.

Nevítaná návštěva
VARNSDORF – Zahradní kůlna zřejmě přilákala pozornost neznámého návštěvníka. Majitel příbytku zkontaktoval policisty z Varnsdorfu, protože letos osmého února našel dveře do zahradního příbytku poničené. Po ohledání místa události nezjistil nic chybějícího, a tak místní strážci zákona ohlášenou nepříjemnost šetří s ohledem na možné spáchání přečinu krádeže.

Nenašli jste ho?
DĚČÍN – Policisté z Děčína čelí od pondělí osmého února letošního roku oznámení majitele mobilního telefonu zn. iPhone 5S včetně vybavení, který ho postrádá od šestého února. Chybějící majetek ocenil částkou osmi tisíc českých korun. Policisté začali sobotní událost šetřit s ohledem na přečin zatajení nálezu. Provedli blokaci mobilního telefonu a začali pátrat nejen po chytrém aparátu …

Počmárané nejen lavičky
BENEŠOV NAD PLOUČNICÍ – Budovu školní jídelny v Benešově nad Ploučnicí v uplynulých několika málo dnech kdosi pomaloval stříbrnou barvou. Změny neminuly ani oplocení dětského hřiště pod jídelnou, vstupní branka a lavičky, které získaly nový kabát v podobě barevných malůvek fixem. Obec tak čelí poničenému majetku, jehož náprava si může vyžádat až šest tisíc českých korun. Vandalismus na půdě školy šetří s ohledem na přečin poškození cizí věci.

Děčín, 8. února 2016
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín