Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

mp_decin_straynici_alesoDne 21.2.2016 v 23:32 hod. oznámila žena z DC6, že tři mladící jí poškodili plot u domu a z místa utekli. Hlídce MP se podařilo zadržet jednoho z pachatelů, který byl značně opilý. Jednalo se o devětadvacetiletého muže z Děčína. Dotyčný tvrdil, že zbylé dva muže, kteří před příjezdem hlídky utekli, údajně nezná. Hlídka dále zjistila, že u plotu jsou poškozené některé sloupky a jiné části plotu. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která řešení převzala. Hlídka poté od oznamovatelky zjistila popis dalšího z mužů, kteří utekli. Strážníci poté v nedalekém baru zadrželi dvaatřicetiletého muže, který odpovídal popisu podezřelého. Muž se následně strážníkům k poničení plotu přiznal. Zadrženého si převzala Policie ČR.

Dne 20.2.2016 v 07:01 hod. oznámil občan z DC6 sexuální obtěžování manželky neznámým mladíkem. Na místo byla ihned vyslána hlídka MP.
Od oznamovatele hlídka zjistila, že k obtěžování došlo před několika minutami ve chvíli, kdy se žena vracela z nákupu. U dveří domu k ní přistoupil neznámý mladík, který se před ní začal obnažovat. Hlídka mladíka, který odpovídal popisu, zadržela v ul. Jiřího z Poděbrad. Jednalo se o muže ve věku dvacet dva let z Děčína. Oznamovatel i jeho manželka podezřelého bezpečně poznali. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která řešení události převzala.

Dne 19.2.2016 v 14:50 oznámil zaměstnanec lékárny v DC4, že v provozovně zadržel zlodějku. Hlídka MP na místě zjistila, že jednačtyřicetiletá žena v lékárně odcizila tři balení vitamínů v hodnotě cca 900,- Kč. Následně se na místo dostavila hlídka PČR, která řešení události převzala.

Dne 19.2.2016 v 7:45 hod. zaznamenala obsluha kamerového systému MP v DC1 muže, který ležel na lavičce. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jedná o strážníkům dobře známého jednapadesátiletého muže z Děčína. Dotyčný neměl viditelné zranění a lékařské ošetření odmítl. Za přítomnosti hlídky se muž zvedl a z místa odešel.

Dne 19.2.2016 v 02:30 hod. oznámil občan, že v ul. Tyršova v DC1 se válí v chodbě bezdomovec. Hlídka MP z domu vykázala strážníkům dobře známého osmašedesátiletého bezdomovce. Muž opět odmítl převoz do azylového domu i jakoukoli jinou pomoc od hlídky MP.

 

Zdroj: MP Děčín