Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

mp decin_alesoDne 7. 2. 2016 v 19:35 hod. si všimla hlídka MP v ul. Ústecká v DC5 neosvětleného cyklisty, který se potácel na kole uprostřed vozovky. Hlídka jej zastavila a požádala o prokázání totožnosti. Jednalo se o osmačtyřicetiletého muže z Děčína. Během rozhovoru byl z muže cítit alkohol. Orientační dechová zkouška u něj ukázala hodnotu 0.79 promile alkoholu. Protože nebylo možné vyřešit přestupek na místě v blokovém řízení, sepsala hlídka oznámení o podezření ze spáchání přestupku, který bude následně řešit příslušný správní orgán Magistrátu města Děčín.

Dne 6. 2. 2016 v 18:10 hod. oznámila žena, že byla v DC1 okradena o hotovost nějakým mužem s batohem a igelitovou taškou. Ten jí pod pohrůžkou násilí vzal celkem 1000,- Kč a odešel směrem na Masarykovo náměstí. Popis podezřelého odpovídal osobě, se kterou strážníci v minulosti již přišli do kontaktu. Hlídka prohledala okolní restaurace a v jedné z nich zadržela podezřelého osmatřicetiletého muže. Na místo byla přivolána hlídka Policie ČR, která si záležitost převzala k dořešení.

Dne 6. 2. 2016 v 01:13 hod. oznámil občan, že v DC1 v ulici U Střelnice leží v trávě opilý muž. Hlídka MP na místě zjistila, že jde o značně podnapilého dvaašedesátiletého muže, kterého před několika dny nechávali strážníci kvůli opilosti odvézt sanitou do nemocnice. Vzhledem k tomu, že muž nebyl schopen chůze, byla na místo i tentokrát přivolána záchranná služba, která muže odvezla na ošetření.

Dne 5. 2. 2016 v 23:36 hod. oznámila servírka z baru v DC1, že má problémy s hostem, který ji slovně napadá. Hlídka MP na místě zjistila, že problémovým hostem je devětatřicetiletý muž z Děčína. Hlídka věc vyřešila domluvou a muže z provozovny vykázala.

Dne 5. 2. 2016 v 11:45 hod. oznámila pracovnice zdravotního střediska v DC1 opětovnou přítomnost bezdomovce, který v čekárně pospává a nechce jí opustit. Čekárna je po chvíli jeho přítomnosti kvůli zápachu neobyvatelná. Na místo byla vyslána hlídka MP, která muže z objektu vykázala a věc vyřešila domluvou. Hlídka muži opakovaně nabídla možnost nouzového ubytování, což dotyčný odmítl.

Zdroj: MP Děčín