Rubriky
Sport Zprávy

Preview před utkáním BK ARMEX Děčín – SLUNETA Ústí nad Labem

sluneta-usti-nad-labem-vs-bk-decinVe 31. kole Kooperativa NBL přivítají Válečníci na domácím hřišti v severočeském derby sousední Ústí nad Labem. Proti Pandám budou děčínští hráči bojovat již o třetí vítězství ve vzájemných zápasech letošní sezony i upevnění druhé příčky v tabulce. Utkání se hraje ve středu 17. února od 18 hodin.

Zmiňované vzájemné zápasy však měly odlišný průběh. V ARMEX Sportcentru Jakub Houška a spol. na kurtu jasně kralovali a zvítězili sedmnáctibodovým rozdílem. Na ústeckém kurtu se však odehrál mnohem vyrovnanější part, který rozsekla až dalekonosná trojka Tomáše Vyorala se závěrečným klaksonem, po níž v děčínském táboře vypukla obrovská radost! Výsledky obou utkání i bodové tahouny najdete v článku níže.

Oba sokové půjdou do vzájemného utkání v odlišném rozpoložení. Ústecký tým neprožívá vydařenou sezonu a v tabulce mu patří až desáté místo s bilancí devět výher a devatenáct porážek. V posledním utkání Pecka a spol. nestačili na obhájce titulu z Nymburka, jemuž v dohrávce 5. kola KNBL podlehli jednoznačně 67:112 (top skóreři Ústí: Barham 19, Pecka 14, Anthony 11).

Děčínská ekipa aktuálně v tabulce figuruje na druhé příčce díky dvaadvaceti vítězstvím ku pěti prohrám. Oproti družině Martina Stavěla ovšem Děčínští neměli tento víkend volný, jelikož bojovali v Pardubicích v Hyundai FINAL 4 Českého poháru, na němž obsadili druhé místo. V posledním klání v KNBL podlehli Válečníci smolně Ostravě na jejím kurtu 83:85 po prodloužení (nejlepší střelci Děčína: Šiška 20, Vyoral 18, Stria 13).

Jak již bylo řečeno, ústecký celek neprožívá dobrou sezonu, což se odrazilo i na mnoha změnách v kádru, které se dotkly hráčů na všech postech v týmu.

Změny v kádru Ústí v průběhu letošní sezony:
Příchody:
Pavel Bosák (křídlo), Kendall Anthony (rozehrávač), Darian Hooker (rozehrávač/křídlo), Cory Abercrombie (pivot).
Odchody: Dana Kendrid (křídlo), Laurynas Mikalauskas, John Eggleston (oba pivoti), Marcel Anderson, Glen Dean (oba rozehrávači).

Vzájemné zápasy v letošní sezoně Kooperativa NBL:
Děčín – Ústí 90:73 (top skóreři: Stria 17, Houška a Vyoral po 13 – Kendrid 20, Barham 14)
Ústí – Děčín 83:86 (Votroubek 22, Pecka 20 – Vyoral 24, Bosák a Pomikálek po 15)

Top skóreři Ústí v letošním ročníku KNBL:
Andrew Barham – 15,4 bodu a 5 doskoků na zápas
Ladislav Pecka – 12,7 bodu a 9 doskoků na utkání
Kendall Anthony – 12,3 bodu na zápas

Ladislav Faltin
Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta