Rubriky
Sport Zprávy

Medvědům skončila sezóna. Ve druhé lize jsou tak zachráněni

HC DěčínAž včera vyšlo oficiální stanovisko Českého svazu ledního hokeje o tom, jak bude dál pokračovat letošní sezóna, zejména play-out. Svaz nakonec rozhodl, že vzhledem k plánované reorganizaci soutěže v následující sezóně bude letošní probíhající sezóna nesestupová. Tudíž je zrušeno play-out a sezóna tak klubům umístěným na 11. – 18. pozici, skončila. Play-out je také zrušeno ve skupině Východ.

Celé znění tohoto rozhodnutí:

Na základě návrhu klubů a s přihlédnutím k připravované reorganizaci soutěže rozhodl výkonný výbor ČSLH o zrušení utkání o udržení ve II. lize ČR (2. část b/ – o udržení ve II. lize ČR podle Rozpisu soutěže). S uvedeným návrhem se na vedení ČSLH obrátilo všech dvanáct klubů, které se této části soutěže měly zúčastnit s tím, že ušetřené finanční prostředky mohou využít na podporu mládeže.

Výkonný výbor ČSLH současně rozhodl, že II. liga ČR bude v probíhající sezóně nesestupová, zůstane však zachován princip postupu nejlepších mužstev z kvalifikačních skupin vítězů krajských soutěží.

Před sezónou 2016/17 následně proběhne reorganizace II. ligy ČR, zaměřená na větší uplatnění regionálního principu a tím i ekonomičtější model soutěže.

Sportovně-technická komise ČSLH se na mimořádném jednání zabývala šesti utkáními II. ligy ČR, ke kterým nemohl z důvodů výskytu příušnic nastoupit v závěru soutěže klub HC Lední Medvědi Pelhřimov.

Na základě vyjádření klubu a potvrzení krajského hygienika rozhodla, že utkání HC Tábor – HC Lední Medvědi Pelhřimov (plánované na 20. 1. 2016), HC Lední Medvědi Pelhřimov – HC Kobra Praha (23. 1. 2016), HC Stadion Vrchlabí – HC Lední Medvědi Pelhřimov (27. 1. 2016), HC Baník Sokolov – HC Lední Medvědi Pelhřimov (6. 2. 2016), HC Lední Medvědi Pelhřimov – SC Kolín (13. 2. 2016) a TJ HC Jablonec nad Nisou – HC Lední Medvědi Pelhřimov (20. 2. 2016) se kontumují ve prospěch soupeřů.

PhDr. Zdeněk Zikmund
tiskový mluvčí ČSLH

Vendula Zdražilová, HC Děčín