Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi z ledu Trutnova přivezli dva body

trutnovV sobotu 30. 1. 2016 bylo na programu jednatřicáté kolo druhé hokejové ligy. V jeho rámci zavítali hokejisté Děčína do Trutnova, kterému měli rozhodně co vracet. Na vlastním ledě totiž prohráli 1:7 a k odvetě tak mířili s odhodláním tuto prohru svému soupeři vrátit. A povedlo se jim to. Dokázali dohnat tříbrankové manko, zápas dokonce i otočit na svou stranu, ale domácí stihli ještě vyrovnat. V prodloužení ale bod navíc trefil Jaroslav Hašek a Medvědi tak zvítězili na ledě soupeře.

Medvědi byli od začátku utkání aktivnějším týmem, do vážnější šance se dostali ve čtrnácté minutě, kdy jeli dva na jednoho Buďa s Haškem. Prvně jmenovaný poslal puk na domácího brankáře, kde se poté dostal k dorážce Hašek, avšak trefil pouze tyč trutnovské svatyně. Trutnovští taktéž zahrozili, ale střely dokázal pochytat Lavinger. Ten vyzrál i na nebezpečný projektil Malého, který puk za jeho záda propasírovat nedokázal. V samotném závěru první třetiny ještě svou střelou zahrozil Kaltenböck, kotouč však skončil přímo na Jeschkeově hrudi. Do konce první části se už nic nestalo, a tak se poprvé do kabin šlo za stavu, jaký na ukazateli skóre svítil i před zahájením tohoto duelu – 0:0.

I druhá třetina začala útočnou akcí Děčína, ale Jeschke byl po střele hostů připraven. Postupně pak začali vystrkovat růžky i domácí, a to v polovině utkání. Půlpán se natlačil před Lavingera, kde se pokusil zakončit, ale Lavinger jeho střelu ukryl mezi svými betony. Skóre se měnilo až ve třiatřicáté minutě, když se na modré čáře napřáhl ALEŠ PÍŠA a dělovkou nedal Lavingerovi vůbec žádnou šanci – 1:0. O chvilku později musel brankář Děčína lovit puk ze své sítě podruhé. ALEŠ PŮLPÁN dorazil za záda brankáře Děčína střelu Chytráčka a poslal Trutnov do dvoubrankového náskoku – 2:0. A aby toho nebylo málo, v čase 35:21 už na ukazateli stavu skóre svítilo pro Děčín hrozivých 3:0. Mezi tři tyče poslal kotouč LUKÁŠ VÁCHA a Trutnov vedl pohodlným náskokem o tři góly. Jenže Medvědi minutu a kousek před koncem druhého dějství dokázali snížit na rozdíl dvou branek, když se po krásném sólu trefil LUKÁŠ ZIKA mezi Jeschkeho betony – 3:1.

Branka Děčína v závěru druhé periody Medvědy nakopla a už v jednačtyřicáté minutě se před Jeschkem zjevil úplně sám Kaltenböck, ten však svou střelu poslal přímo do betonu domácího gólmana. To ho však nemuselo mrzet. O chvíli později zaúřadoval člen první formace DANIEL VOLRÁB, jenž bekhendovou střelou uklidil puk za Jeschkeova záda – 3:2 a využil tak početní výhodu Medvědů. Hosté byli na koni a kontaktní branka je doslova nakopla. Snaha o vyrovnání přinesla kýžené ovoce v polovině třetího dějství. JAROSLAV HAŠEK poslal kotouč do poloodkryté domácí branky a bylo vyrovnáno – 3:3. Další vzpruha pro Děčín znamenala další gól v brance Trutnova. V šestapadesáté minutě našel Oliverius LUKÁŠE ZIKU, který se trefil do levého horního rohu domácí branky – 3:4. Famózní obrat byl tedy dokonán. Jenže v závěru třetí třetiny putoval na trestnou lavici Vacek a domácím se naskytla výhoda přesilové hry. Tu ještě umocnili powerplay a se šesti bruslaři v poli se jim nakonec podařilo vyrovnat. ALEŠ PŮLPÁN svou střelou rozvlnil síťku v hostující kleci a poslal utkání do prodloužení – 4:4.

Z něho byly odehrány zhruba tři minuty, když se svým druhým gólem v utkání prezentoval JAROSLAV HAŠEK – 4:5 a ukončil tak tento dramatický zápas střelou mezi nohy trutnovského brankáře. Medvědi si tak připsali bonusový bod navíc. Z Trutnova tak odjeli s dvěma body.

HC BAK Trutnov – HC Děčín 4:5 po prodloužení (0:0, 3:1, 1:3 – 0:1)
Branky a nahrávky: 33. Píša (Beneš, A.Půlpán), 34. A.Půlpán (Chytráček, Píša), 36. Vácha (TS), 60. A.Půlpán – 39. Zika (Oliverius), 43. Volráb, 50. Hašek, 56. Zika (Oliverius), 63. Hašek (Kaltenböck, Volráb)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Šticha) – Procházka, Molnár, Kaltenböck, Vaněk, Kvaček, Klement – Hašek, Volráb, Vacek – Vykouk, Oliverius, Zika – Faigl, Buďa, Patzelt – Sýkora, Fojt, Chovanec

Vendula Zdražilová, HC Děčín