Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi sebrali Řisutům všechny tři body a výhru věnovali Marušce

řisutyPoslední zápas na domácím ledě v základní části sehráli hokejisté Děčína s týmem Řisut, které porazili 4:2. Před samotným utkáním proběhlo na ledové ploše rozloučení s Maruškou Machačovou, které byl věnován i celý sobotní zápas, držela se i minuta ticha. Medvědi nastoupili s černými páskami na svých helmách a dělali vše pro to, aby tento zápas dovedli do vítězného konce. To se nakonec povedlo a tři body zůstaly v Děčíně.

Úvod zápasu patřil hostům, kteří se do velké šance dostali už na počátku třetí minuty. Na Lavingera se řítil osamocený Slavíček, ale brankář Děčína sklapl včas své betony a zachránil tak Medvědy od inkasované branky. O chvíli později jedovkou vyzkoušel pozornost Ilašenka Hašek, ale také gólman hostů byl na svém místě. V deváté minutě po skvělém pasu od Haška se na Ilašenka řítil úplně sám Daniel Volráb, svůj blafák však nedotáhl do konce, neboť Ilašenko našel puk ve své lapačce. Změnit skóre na ukazateli se pokoušel hostující Kos, ale marně dobýval svatyni Lukáše Lavingera. Oba brankáři předváděli skvělé zákroky a jen díky nim ani jeden tým neskóroval. Nakonec však ještě v první třetině inkasoval Ilašenko. JAROSLAV HAŠEK byl vyzván Volrábem a prvně jmenovaný jeho nabídku přijal. Svou střelou, která zamířila do horní části branky Řisut využil početní výhodu a poslal Medvědy do jednobrankového náskoku – 1:0.

Hned na počátku druhé periody zvýšil na 2:0 LUKÁŠ ZIKA, jenž nedal šanci Ilašenkovi zareagovat a ten musel podruhé lovit puk ze své sítě. O devět vteřin poté pak byl ve střelecké pozici faulován MICHAL OLIVERIUS a sudí neváhal nařídit trestné střílení. To dokázal děčínský útočník proměnit a brzy tedy Děčín vedl rozdílem tří gólů – 3:0. V sedmadvacáté minutě se znovu trefil JAROSLAV HAŠEK, který předvedl vskutku parádní akci. Nabruslil si podél levého mantinelu, obešel dva obránce hostí a své sólo pak dotáhl do zdárného konce. Ilašenko s jeho přesně umístěnou střelou nemohl vůbec nic dělat – 4:0. V polovině utkání byla před domácí brankou velká skrumáž, hosté se v ní však dobře nezorientovali a Lavinger raději ukryl puk pod svojí lapačkou. Tři minuty před vypršením druhé třetiny se hosté nakonec prosadili. O čisté konto připravil Lavingera JAN SLADKÝ, který v minulosti oblékal dres Děčína a jeho tým se tak konečně trefil – 4:1.

Na děčínském ledě se v dresu soupeře proháněl synovec Jaromíra Jágra – Jiří Kalla, který se dostal dvakrát po sobě do velmi slibných šancí, ale ani v jednom případě Lavingera neprostřelil. Buldoci se snažili o další gól, který by je dostal na dostřel Děčínu, ale to se jim nevedlo. Medvědi dobře bránili svůj náskok a drama připustit nechtěli. V pětapadesáté minutě se před Buldoky zjevila odkrytá domácí branka, Lavinger se nedokázal včas přesunout a Janeček tak dojel kotouč a střílel přímo na branku. Jenže obránce Hříbal obětavě padl do střely a jen díky němu hosté neskórovali. Poté se těžko zvedal z ledu, ale nakonec byl v pořádku. Na začátku sedmapadesáté minuty se hosté přeci jenom dočkali druhé přesné trefy. DAVID MULÁČEK vyslal na Lavingera přízemní střelu z vrcholu pravého kruhu a hosté tak vykřesali malou jiskřičku naděje – 4:2. Hned na to zahrozil Buďa, který se ocitl tváří v tvář Ilašenkovi, ovšem ten znovu vytasil efektní zákrok. Medvědi poté drželi puk dlouho od vlastní branky a nepovolili hostům powerplay. Nakonec své dvoubrankové vedení uhájili a zvítězili v posledním domácím utkání v základní části za tři body.

HC Děčín – HC Řisuty 4:2 (1:0; 3:1; 0:1)
Branky a nahrávky: 18. Hašek (Volráb), 22. Zika (Faigl, Oliverius), 22. Oliverius (TS), 27. Hašek – 38. Sladký (Ovčinikov), 57. Muláček (Kalla, Slavíček)

Sestava HC Děčín:

Lavinger (Šticha) – Hříbal, Molnár, Zdvořáček, Vaněk, Klement, Chmel, Kment, Kaltenböck – Hašek, Volráb, Vacek – Faigl, Oliverius, Zika – Patzelt, Vykouk, Buďa – Chovanec, Sýkora, Fojt

Vendula Zdražilová, HC Děčín