Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi odčinili vysokou prohru z Klatov a na svém ledě vzali favoritovi všechny tři body

KlatovyDohrávkou třicátého kola pokračovala ve středu 3. 2. 2016 druhá hokejová liga. Hokejisté Děčína přivítali na svém ledě tým Klatov, kterému měli co vracet. Nakonec vysokou prohru 1:10 z jejich ledu odčinili a zvítězili 4:3. Hosté tak z děčínského teritoria odjeli s prázdnou.

Už po půl minutě hry ujel na Kukina v brance hostů úplně sám Daniel Volráb, ale svou kličku do konce nedotáhl. Brankář Klatov si tak připsal veledůležitý zákrok. Tohle však nemuselo útočníka z první formace vůbec mrzet. Za necelou minutu poté totiž dorazil za Kukinova záda střelu Faigla LUKÁŠ ZIKA a poslal Medvědy velmi brzy do vedení – 1:0. Tlak domácích sílil a po vstřeleném gólu se do velké šance dostal znovu Zika, kterého ale vychytal Kukin. Pro hosty mohlo být hůře, neboť Kubík nabídl Děčínu přesilovou hru svým vyloučením. Hosté však velmi dobře bránili a do zakončení Děčín nepustili. Klatovští se do pořádné šance dostali až v polovině prvního dějství, kdy se usadili v medvědím pásmu. Tam se k dalekonosné střele od modré čáry napřáhl Špaček, ale Lavinger vše moc dobře viděl a ukryl puk ve své lapačce. V šestnácté minutě se znovu tváří v tvář Kukinovi ocitl Volráb, ale Kukin v tomto souboji vedl 2:0. To však neplatilo v poslední minutě této části hry. DANIEL VOLRÁB se totiž konečně prosadil, když za Kukinova záda dorazil bekhendovou střelu Haška a gólem do šatny dal svému týmu dvoubrankový náskok – 2:0.

I úvod druhé periody patřil Děčínu. Ve třiadvacáté minutě už vedli Medvědi 3:0. MARTIN ZDVOŘÁČEK svou tvrdou ránou nedal Kukinovi vůbec žádnou šanci a hostující gólman tak musel potřetí lovit puk ze své sítě. V sedmavacáté minutě vyslal Beneš na Lavingera jedovatou střelu z prostoru pravého kruhu, ale prvně jmenovaný ji lapil efektním semaforem a stále tak držel své dosavadní čisté konto. O to ho připravil na konci pětatřicáté minuty DAVID MICHEL, jenž při hře čtyři na čtyři dotáhl do konce svou samostatnou akci – 3:1. Hosté pochopitelně ožili a snažili se ještě do konce druhého dějství vsítit kontaktní branku. Ta však i díky pozorně hrající obraně Děčína nepřišla, a tak se i podruhé do kabin šlo rozhodně lépe domácím hokejistům, kteří vedli znovu o dvě branky, jako tomu bylo po první periodě.

Nejvýraznější aktivitu v poslední části hry přinesla až závěrečná desetiminutovka, která nabídla mnoho zajímavých situací. V čase 49:26 se na Lavingera řítil osamocený Michel, ale jeho bekhendovou střelu famózně zlikvidoval Lavinger. Ovšem za půl minuty už musel kapitulovat znovu. Střela Holého byla vyražena do prostoru levého kruhu, kde byl připravený MILAN ŠVARC, jenž poté poslal puk do odkryté Lavingerovy klece – 3:2. Kontaktní branka tak byla na světě a dal se tedy očekávat tlak Klatov, které vycítily šanci na vyrovnání. To přišlo ve dvaapadesáté minutě, kdy DAVID MICHEL svým druhým přesným zásahem v utkání potrestal vyloučení Děčína za příliš mnoho hráčů na ledě a bylo vyrovnáno – 3:3. Ihned poté si děčínští trenéři vyžádali oddechový čas, a tento tah jim dokonale vyšel. Medvědi se uhnízdili v pásmu Klatov, kde došlo k velké skrumáži a v té se nejlépe zorientoval LUKÁŠ ZIKA, který se přesně trefil už podruhé v tomto duelu a vrátil velmi rychle vedení Děčína zpět na svou stranu – 4:3. Minutu a kousek před vypršením třetí třetiny měli hosté obrovskou šanci k dalšímu vyrovnání. Přikryl měl před sebou už pouze Lavingera, jenž byl povyjetý z branky, ale prvně jmenovaný svou dělovku napálil přímo do břevna děčínské klece. Medvědi si tak mohli hodně oddychnout. V závěru se ještě Klatovští pokusili o powerplay, a ač tlačili před Lavingerem, ten puk za svá záda už nepustil a těsné vedení tedy udržel až do samotného konce zápasu. Hokejisté Děčína si tak nad silným soupeřem připsali tříbodové vítězství.

HC Děčín – SHC Klatovy 4:3 (2:0; 1:1; 1:2)
Branky a nahrávky: 2. Zika (Faigl), 20. Volráb (Hašek, Hříbal), 23. Zdvořáček (Patzelt, Hříbal), 53. Zika (Oliverius, Kaltenböck) – 35. Michel, 51. Švarc (Holý), 52. Michel

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Kácha) – Vaněk, Hříbal, Zdvořáček, Kaltenböck, Molnár, Klement, Chmel – Hašek, Volráb, Vacek – Faigl, Oliverius, Zika – Sýkora, Patzelt, Fojt – Buďa, Chovanec

Vendula Zdražilová, HC Děčín