Rubriky
Dětem Kultura Turisti Zprávy

Masopustní průvod vyrazí ze zoo do města už tuto sobotu

masopustTaškařice veselé pro děti i dospělé… Tak to je slogan, který každoročně provází velmi oblíbenou akci, jež se koná již tuto sobotu v Děčíně. Jde o oblíbený masopustní průvod městem, kterému předchází bohatý program v děčínské zoo a který ukončí veselice na zámku. Návštěvníky čeká rozjařené odpoledne plné zajímavých aktivit.
Děčínská zoo nabídne možnost uspět hned v několika soutěžích. „Budeme hledat například nejrychlejšího koblihového jedlíka. Odměníme také kuchtíky, kteří se zapojí do soutěže O nejchutnější masopustní koblihu, nebo děti, které přijdou v nějaké originální masopustní masce,“ popsala mluvčí zoo Alena Houšková. Vítěz poslední soutěže dostane kromě ceny také privilegium jet v čele masopustního průvodu na oslíkovi. Součástí zoologického masopustního veselí bude živá muzika, tanečky, připomínka masopustních tradic i tradiční občerstvení.

Do města se masopustní průvod vydá přibližně v 15.15 hodin. Účastníky čeká po cestě téměř desítka zajímavých zastavení, na kterých bude o zábavu postaráno. „Průvod přibrzdíme už u Domu dětí a mládeže na Teplické ulici, kde si zazpíváme s flašinetem a požádáme zástupce radnice o povolení vstupu do města. Během cesty okoukneme zabijačkové hody, vystřelíme do Labe šíp s poselstvím zimě, ochutnáme spousty dobrot, zacvičíme si se sokoly,“ vyjmenovala mluvčí. To vše za doprovodu folklorního souboru Jirkovák a Panoptika Maxe Fische. Až dojde průvod k cíli, tedy na děčínský zámek, proběhne další z masopustních tradic – tzv. soud s medvědem. Na zámku nebude chybět dobrá hudba ani stánky s občerstvením.

Akce Masopust ze zoo na zámek se koná v sobotu 6. února od 14 hodin. Předpokládaný konec je naplánován na 17.30 h. Bližší informace na www.zoodecin.cz.

mapa masopust_průvodu

Alena Houšková
Zoo Děčín – Pastýřská stěna, p. o.