Rubriky
Sport Zprávy

Hokejisté Děčína ztratili dvoubrankový náskok a nakonec odešli poraženi v prodloužení

BilinaMedvědi utkání s Bílinou začali dobře, dostali se do dvougólového náskoku, ale Bílina své manko dokázala dohnat a nakonec zápas došel do prodloužení, ve kterém se trefili hosté a připsali si tak bonusový bod navíc. Pro Medvědy zůstal jeden bod.

Začátek utkání patřil hostům, kteří si vypracovali několik šancí. Ta největší se zrodila na počátku čtvrté minuty, kdy se na Lavingera řítil úplně sám Řezníček, ale brankář Děčína jeho obrovskou šanci v samostatném úniku dokázal pokrýt. Ve stejné situaci se o necelé dvě minuty později ocitl také Oliverius, jeho střela ale zamířila do náruče Moučka. Skóre se měnilo v sedmé minutě, kdy dostal MICHAL OLIVERIUS přesnou přihrávku od Ziky a prvně jmenovaný střelou z prostoru mezi kruhy vymetl v síti hostí všechny pavučiny – 1:0. Draci však dokázali srovnat v osmé minutě. Při hře čtyři na čtyři střelou švihem vyrovnal RADIM ŘEZNÍČEK – 1:1. Na počátku sedmnácté minuty využil přesilovou hru Děčína DANIEL VOLRÁB a Medvědi šli opět do vedení – 2:1. JAKUB ČMOLÍK však znovu utnul vedení Děčína a v čase 19:11 prudkou ránou nedal děčínskému brankáři vůbec žádnou šanci – 2:2. Opět tedy bylo vyrovnáno a začínalo se znovu od začátku. Ale pouhých sedm vteřin před vypršením první části hry uvolnil Oliverius TOMÁŠE FAIGLA, jenž se opřel do tvrdé střely a Mouček musel lovit puk ze své sítě už potřetí – 3:2. Medvědi tak šli poprvé do kabin s jednobrankovým náskokem a navíc s gólem do šatny.

Na počátku druhé periody orazítkoval břevno děčínské branky Kýhos a nastartoval tak další akce hostujícího celku, který si poté vypracoval další šance, ale Lavinger je dokázal všechny pokrýt. Poté se také o slovo přihlásili domácí. Oliverius střílel z pravé strany na Moučka, který ale fantastickým zákrokem jeho projektil zlikvidoval. Mouček se hned na to znovu vyznamenal, jedovku Hříbala pokryl a stále tak držel Bílinu ve hře. To ovšem neplatilo v jednatřicáté minutě. JIŘÍ BRANDEJSKÝ zasunul zapomenutý puk před odkrytou klecí Bíliny a poslal Medvědy do slibného dvoubrankového náskoku – 4:2. Draci se ale znovu nedali a snažili se o kontanktní branku, která by je vrátila zpět do hry. Ta přišla v šestatřicáté minutě z hole JANA TRÜBENEKRA. Ten propasíroval puk za záda Lavingera a Bílina byla zpět – 4:3.

Draky kontaktní branka doopravdy nakopla a už ve dvaačtyřicáté minutě bylo vyrovnáno. Po skvělé souhře Kýhose a MILANA BÖHMA se právě druhý jmenovaný dokázal prosadit a trefil odkrytou část děčínské branky – 4:4. To byla pro hosty pořádná vzpruha. Hostů bylo od této chvíle doslova plné kluziště a vycítili šanci jít do vedení. Měli dost šancí, ale průběžný stav byl stále nerozhodný. Bílina se přeci jenom dočkala. V jednapadesáté minutě našel Procházka úplně volného VLADIMÍRA KÝHOSE, který svou střelu z levého kruhu poslal do šibenice Lavingerovy svatyně a poslal svůj tým poprvé do vedení – 4:5. Děčínští však o tři minuty později dokázali vyrovnat RADOMÍREM VAŇKEM, který dokonale využil přesilovku 5 na 3 – 5:5. Domácí se snažili vzít si své vedení zpět, ale neúspěšně. Na konci třetí třetiny ještě ujel Zika úplně sám na Moučka, ten se ale zaskvěl dalším parádním zákrokem. Základní hrací doba vítěze tedy nepřinesla a došlo na prodloužení. To v třiašedesáté minutě dokázal rozhodnout ZDENĚK PETRÁŠ v situaci dva na jednoho prudkou střelou a zařídil tak pro Bílinu bonusový bod navíc – 5:6.

HC Děčín – HC Draci Bílina 5:6 po prodloužení (3:2; 1:1; 1:2 – 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Oliverius (Zika), 17. Volráb (Hašek), 20. Faigl (Oliverius, Zdvořáček), 31. Brandejský (Buďa, Patzelt), 54. Vaněk (Zika, Oliverius) – 8. Řezníček (Fučík, Trübenekr), 20. Čmolík (Machač), 36. Trübenekr (Řezníček), 42. Böhm (Kýhos), 51. Kýhos (Procházka), 63. Petráš (Štěpánek)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Šticha) – Hříbal, Molnár, Zdvořáček, Vaněk, Klement, Chmel, Bačák – Hašek, Volráb, Vacek – Faigl, Oliverius, Zika – Patzelt, Brandejský, Buďa – Chovanec, Kment, Fojt

Vendula Zdražilová, HC Děčín