Rubriky
Sport Zprávy

BK Děčín vs USK Praha – 78:69 (15.15 39:31 56:44)

usk-prahaUtkání otevřel hostující Josipovič, na něhož odpověděl Vyo trojkou. Válečníci ze stavu 3:7 otočili na 15:7 a vysokoškoláci opět kontrolvali srovnáním na konečný stav první čtvrtiny 15:15. USK Praha postrádalo svého lídra Jaromíra Bohačíka, což ale uvolnilo ostatní hráče a mladíci bez bázně a hany prokazovali svůj talent.

Ve druhé desetiminutovce táhnuli Děčín rozehrávači Vyoral se Šiškou, kteří dali 18 z 24 bodů. USK kousal, předváděl uvolněný výkon a především na vysoké cloně na míč domácí hodně trápili. Válečníci naopak prokazovali svoji bojovnost, například na útočném doskoku. V poločase svítilo na tabuli skóre 39:31.

Třetí čtvrtina ukázala, že USK mají i bez Bohačíka skvělé hráče, když Michal Mareš dal 6 bodů z pražských 15. Tuto čtvrtinu domácí vyhráli poměrem 17-13, což znamenalo průběžné vedení 56:44.

Ve 34.minutě už vypadalo utkání rozhodnuté, když Šimon Ježek zvyšoval na 64:49. Hosté však houževnatě vypracovali několik pozic a Mareš, Štěrba a Šafarčík snížili během minuty na 64:57. Domácí v samotném závěru spoléhali na Vyorala, který vsítil trojkou a trestnými hody 8 bodů z posledních 10 Děčína. kontrolovanou koncovkou tak získali výhru 78:69.

Pavel Miloš (asistent trenéra USK):
„Gratuluju Děčínu k vítězství. Jsem rád, že po pauze jsme předvedli velmi soustředěný výkon jak v obraně, tak v útoku. Do zápasu jsme vstoupili výborně, Děčín jsme dostali pod tlak svoji aktivitou, měli problémy v obraně i útoku. Škoda konec druhé čtvrtiny. Zásadní problém vidím ve třetí čtvrtce, kdy jsme se měli trochu dotáhnout a Děčín by znervózněl, ale bohužel tam nebyly některé proměněné střely, takže Děčín odskočil. Dobrá byla bojovnost, kdy se kluci dokázali vrátit do zápasu a zdramatizovat ho. Jediná věc, která rozhodla, jsou útočné doskoky Děčína, protože 20 útočných doskoků je moc a to podle mne rozhodlo.“

Pavel Budínský (trenér BK ARMEX Děčín):
„Jsme rádi za výhru. Hrát s USK je vždy o spoustě soubojů a rozhodnutí. Nemyslím si, že by nás USK dostalo pod tlak. Dnes se hra hodně kouskovala a nedostala patřičnou plynulost. My jsme nebyli schopní dostat naší hru do souvislého rytmu. Obalovali jsme se fauly a museli jsme častěji střídat. Škoda, že jsme nebyli schopní vyjádřit bodově naši převahu na útočném doskoku. Také 20 ztrát USK oproti našim 12, z nichž asi 8 je nevynucených. Mohli jsme hrát s větší lehkostí, kdybychom proměňovali příležitosti a kdyby někteří hráči neudělali pár mentálních chyb. USK nás dnes hodně zlobili na kombinaci pick and roll. Neustálý koloběh předávek mezi perimetrem zakončený vysokou clonou. Dnes tam byl obzvlášž výborný Petr Šafarčík a my jsme si špatně vypomáhali. Udělali jsme pár drobných chyb, které soupeř velmi dobře trestal. Po navýšení skóre už to vypadalo na obvyklý ráz, tak USK střelami za tři body se vrátil na dostřel, ale my už utkání dohráli. Ne každý zápas je pohledný, ale musíme být rádi za výhru“

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta