Rubriky
Sport Zprávy

BK Děčín vs USK Praha

usk-prahaVe středu přijede do Děčína USK Praha. Klub s velkou historií a v současnosti s filozofií především výchovné práce s mladými českými hráči. Pražský klub dává příležitost účastníkům svého programu a v rámci Kooperativa NBL patří se svým průměrem určitě k nejmladším celkům. Druhým rokem u týmu působí slovinský trenér Alilovič známý svou výbušnou povahou a tvrdým přístupem.

V loňské sezóně se Sovám nepodařilo odpoutat od chvostu tabulky, kdežto letos začali Pražané brzy stoupat tabulkou a udržovat si postupovou pozici do play-off. Před středečním duelem jsou na šesté příčce se stejnou bilancí (12 výher a 14 porážek) jako sedmý Kolín.

USK táhne bodově prostějovský host Jaromír Bohačík, jenž se vrátil po ročním angažmá v Belgii a od Orlů byl Sovám zapůjčen. Dále pak bosenský pivot Igor Josipovič, Michal Mareš a v Děčíně dobře známý Admir Alič! V dresu USK je však mnoho talentovaných hráčů a v útoku může zahrozit každý. Jejich devízou je také úporná obrana – 69,4 bodu na zápas je druhá nejlepší bilance po Válečnicích (67,2).

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta