Rubriky
Sport Zprávy

Basketbalisté míří do Ostravy

ostravaOstrava je tradiční účastník nejvyšší soutěže. Kromě kvalitních odchovanců v ostatních týmech ligy, běhá v dresu NH několik talentovaných borců. Především Číž a Bohačík jsou tahouny celku a to nejen střeleckými výkony. Výrazně pak těmto dvěma vypomáhají zahraniční posily, především rozehrávač Igrutinovič je nejlepším střelcem, křídelník Kerr má kromě bodů ohromný přínos v doskocích, když má vyjímečný průměr 10,2 doskoku na zápas, z toho 3 útočné.

Pondělní zápas před televizními kamerami je posledním ligovým duelem před jedním z vrcholů sezóny – Hyundai Final 4, kam se Válečníci probojovali. Pozdní večerní hodina nebývá vždy všem účastníkům střetnutí příjemná, bude zajímavé sledovat, jak se oba celky s touto skutečností popasují.

Názor BK Děčín

Mgr. Pavel Budínský (hlavní trenér):
„Od našeho posledního vzájemného utkání se Ostrava jako tým výrazně obměnila a to směrem do kvality, což je myslím znát nejen na předvedené hře, ale i na výsledcích. Proto naše předchozí dva zápasy v tomto kontextu nemají žádnou vypovídající hodnotu, naopak těmito personálními změnami NH jasně deklaruje svůj finální útok na dobré pozice před play-off. Zdá se, že obě srbské akvizice pozitivně ovlivnili dění v týmu a jejich hra přináší kýžený efekt. Rozhodně nás čeká těžké utkání, které bude pro nás po dlouhé cestě další výzvou, jíž bychom rádi přetavili ve výhru.

Šimon Ježek (křídlo):
„Všechna tato utkání po dlouhé cestě jsou těžká. Ostrava je sice osmá, ale v poslední době se jí dost daří. Rozehrál se nový hráč Igrutinovič a rázem je jejich nejlepší střelec. Velký pozor si musíme dát na útočný doskok Kerra a samozřejmě také na Adama Číže, ale to jen namátkou vybírám mezi dalšími kvalitními borci. My jsme sice doma porazili USK, ale dva poslední ligové venkovní špíly jsme prohráli, takže pojedeme nažhavení na výhru. Podobně to jistě budou cítit i domácí, takže nás čeká zajímavý souboj.“

Dosavadní střetnutí v sezóně 2015/16:
4.11.2015   NH Ostrava – BK ARMEX Děčín 56:67
16.12.2015 BK ARMEX Děčín – NH Ostrava 92:56

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta