Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie auto tyrsovka_alesoNemáš perník?
ŠLUKNOV – Rumburští policisté v uplynulých dnech zahájili trestní stíhání devětadvacetiletého muže ze Šluknovského výběžku. Za jeho selháním se skrývá poskytování drogy zvané perník. Né vždy si za jeho poskytnutí nechal zaplatit. Prodejem nelegální látky se živil zřejmě již delší dobu. Policisté jej stíhají za období od ledna 2209 do května 2015. V sázce je v případě přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy ztráta svobody v délce od jednoho roku do pěti let nebo peněžitý trest.

Od třináctého ledna letošního roku stejnému přečinu čelí také třicetiletý muž z Rumburska. Jeho rukou prošlo nasušené konopí, které zřejmě poskytl začátkem loňského července osobě, jež o něj projevila zájem. Trestní stíhání obou obviněných je vedeno na svobodě.

Přišel o březový les
RUMBURK – Majitel pozemku ve Starých Křečanech na Rumbursku čelí od konce loňského listopadu ztrátě dřeva. Z volně přístupného pozemku mu během třetího listopadového týdne zmizelo čtyřiašedesát vzrostlých stromů, převážně bříz. Chybí i duby. Podtrženo, sečteno, majitel lesa přišel o dřevo v hodnotě přesahující částku sedmnáct tisíc českých korun. Na případu možného přečinu krádeže pracují policisté z Rumburku.

Kápli na umělce
DĚČÍN – Podmokelští policisté odhalili mladého muže, který s černým fixem v ruce vyzdobil pár míst v Děčíně. Jeho nečitelné nápisy nalezli provozovatelé děčínského baru nejen na fasádě podniku, ale i uvnitř. O kousek dál společenství obyvatel panelového domu v Teplické ulici nalezlo pomalovanou fasádu u vchodu. Součtem obou poničených míst vyjde oprava následků samozvaného umělce na osm a půl tisíce českých korun. Oba případy jsou zpracovávány ve zkráceném přípravném řízení s ohledem na přečin poškození cizí věci.

Nepříjemný začátek roku
DĚČÍN – Novoroční výtržnost v děčínském hudebním klubu šetří policisté z OOP Děčín – Město. Zraněnou návštěvnici kolem jedné hodiny ráno prvního ledna letošního roku zranila sklenice na whisku a způsobila jí zranění vyžadující ošetření lékařů. Okolnosti novoročního incidentu prověřují místní strážci zákona s ohledem na přečin výtržnictví.

Bombu nenašli
VARNSDORF – Následkům přečinu šíření poplašné zprávy čelí od třináctého ledna letošního roku obyvatelka Varnsdorfu. Letos třináctého ledna okolo půl osmé večer přijal operační důstojník na tísňovou linku oznámení, které hovořilo o přítomnosti bomby ve varnsdorfské ubytovně. Jak se později ukázalo, hlas patřil třiapadesátileté ženě z Varnsdorfu. Po přijetí oznámení bylo vzápětí roztočeno kolečko bezpečnostních opatření, které si vyžádalo bleskovou reakci místních policisté. Povedlo se. O pár minut později již strážci pořádku čelili ženě, jež oznámení na tísňovou linku učinila. Orientační dechová zkouška odhalila přítomnost alkoholu v dechu. Připomeňme si, že zneužití tísňových linek je trestné!

Děčín, 15. ledna 2016
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín