Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi z ledu Ledních Medvědů z Pelhřimova odjeli s prázdnou

pelhrimovDalší venkovní utkání čekalo na hokejisty Děčína, kteří zajížděli do Pelhřimova, na který však nakonec i po velkém boji nestačili a prohráli 5:7.

První třetina začala okamžitou akcí domácího celku. Marek Hadrava nejprve střílel mimo děčínskou branku, druhý pokus už směřoval na Lavingera, ten však zachránil akci Pelhřimova svou maskou. Na druhé straně se o pohotovou střelu pokusil Lukáš Zika, ale Černý v brance Ledních Medvědů byl pozorný. Na počátku osmé minuty na delší dobu přerušilo utkání rozbité plexisklo za brankou Děčína, které nevydrželo po prudké střele Bezděka. Po úpravě hra pokračovala dále a Fojt se prezentoval nenápadnou střelou, ale Černý s ní nakonec neměl žádný problém. Větší šance byla k vidění ve dvanácté minutě, kdy se Vysloužil prokličkoval až před hostující svatyni, ale Lavinger svým zákrokem Medvědy podržel. Z rychlého brejku pálil Patzelt z prostoru mezi kruhy, puk však skončil v náruči domácího gólmana. Domácí ovšem zvyšovali tempo hry a na Lavingera zamířila další nebezpečná střela, s tou si znovu dokázal poradit. Když už to vypadalo, že první dějství skončí bez branek, opak byl pravdou. Na konci osmnácté minuty udeřili Medvědi, ti hostující. DANIEL VOLRÁB se probil do pásma Pelhřimova a prudkou střelou nedal Černému žádnou šanci – 0:1. Jenže Lední Medvědi dokázali půl minuty před odchodem do kabin na inkasovaný gól odpovědět a zásluhou tečované střely FILIPA KASALÉHO bylo vyrovnáno – 1:1.

V úvodu druhého dějství mohl potrestat chybu domácích v rozehrávce Michal Oliverius, ale toho zastavilo postavení mimo hru. V pětadvacáté minutě strhli vedení na svou stranu pelhřimovští hokejisté. Střelou švihem prostřelil Lavingera PETR VOTÁPEK – 2:1. Lední Medvědi byli na koni a o dvě minuty později už vedli dvoubrankovým rozdílem. CHARLES BALDWIN našel skulinku u tyče hostující branky, kam také zamířila jeho přízemní střela – 3:1. Hned na to mohlo být ještě hůře, Buďa totiž putoval na trestnou lavici za podražení a domácí měli výhodu přesilové hry. Děčín se ale ubránil a přečkal těžké dvě minuty. V polovině utkání ujel Zika sám na Černého a jeho pokus mířil mezi jeho betony. Brankář Pelhřimova ale jeho úmysl včas vystihl a neinkasoval. Po něm na druhé straně pálil Filip Kasalý, ovšem jeho projektil orazítkoval tyč Lavingerovy svatyně. Děčínský brankář poté vyrazil střelu Hadravy svým ramenem a podržel znovu hosty dalším zákrokem. Tlaku domácích se Medvědi ubránili a naopak to byli oni, kdo přidali další branku. V čase 38:55 rozvlnil Černého klec MILAN BUĎA, který vrátil Děčín zpět do hry kontaktním gólem – 3:2. Třetí třetina tak mohla slibovat ještě pořádné drama.

Jenže po dvou minutách hry ve třetí periodě srazil hosty znovu PETR VOTÁPEK, který Ledním Medvědům vrátil zpět vedení rozdílem dvou branek – 4:2. Domácí pak hráli v oslabení 3 proti 5, které trvalo něco přes půl minuty, ale jak dvojnásobnou početní výhodu Děčína tak i pak tu klasickou ubránili a stále drželi od svého soupeře příjemný odstup. V devětačtyřicáté minutě pálil Baldwin do tyče hostující branky, ale to ho nemuselo příliš mrzet. Minutu na to totiž už Lední Medvědi skórovali. RICHARD ADAM se postavil za hranici kruhů a jeho rána se poté zastavila až v síti hostí. Využil tak dvojnásobnou početní převahu svého celku a Pelhřimov tak měl pohodlný třígólový náskok – 5:2. Medvědi se ale nevzdali a ve třiapadesáté minutě potrestal chybu domácí obrany LUKÁŠ ZIKA, jenž byl nekompromisní – 5:3. Tohle hosté potřebovali, vstřelený gól je doslova nakopl a záhy přidali další přesný zásah. Za devatenáct vteřin byla kontaktní branka znovu na světě. MILAN BUĎA svým druhým přesným zásahem poslal svůj sým znovu do hry – 5:4. Domácí si poté vyžádali timeout a to se jim vyplatilo. CHARLES BALDWIN využil menšího tlaku svého týmu a pohotově zakončil – 6:4. Minutu před koncem třetí části odvolali děčínští trenéři Lavingera a zkusili štěstí se šesti bruslaři v poli. Tento tah vyšel a bylo to znovu o jediný gól. U tyče byl postavený LUKÁŠ ZIKA, jenž dal pátou branku Děčína – 6:5. Jenže hned po vhazování trefil prázdnou branku MARTIN HADRAVA a zpečetil tak výhru Ledních Medvědů – 7:5. Děčínští sice bojovali do posledních minut, ale na srovnání stavu už to nestačilo. Z Pelhřimova tak tedy odjeli s prázdnou.

HC Lední Medvědi Pelhřimov – HC Děčín 7:5 (1:1, 2:1, 4:3)
Branky a nahrávky: 20. Kasalý (Vysloužil, Hadrava), 25. Votápek (Vylíčil), 27. Baldwin (Vylíčil), 43. Votápek (Vylíčil), 51. Adam (Zadražil), 55. Baldwin (Votápek), 60. Hadrava (Zadražil, Adam) – 18. Volráb (Hašek), 39. Buďa (Patzelt), 53. Zika (Oliverius), 54. Buďa (Faigl), 60. Zika (Hašek)

Sestava HC Děčín:

Lavinger (Šticha) – Molnár, Hříbal, Kaltenböck, Chmel, Procházka T., Zdvořáček, Vaněk, Procházka J. – Hašek, Volráb, Vacek – Oliverius, Drnec, Zika – Patzelt, Faigl, Buďa – Sýkora, Kment, Fojt

Vendula Zdražilová, HC Děčín