Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi z jihu Čech přivezli jeden bod. Po nájezdech si ten bonusový připsal písek

pisekV sobotu 16. 1. 2016 zajížděli hokejisté Děčína k dalšímu utkání druhé hokejové ligy, a sice do jihočeského Písku. Tam dokázali dvakrát srovnat nepříznivý stav, dostali se i do vedení, ale nakonec zápas skončil nerozhodně 6:6 a dospěl tak až do samostatných nájezdů. Ty měly rozuzlení až v sedmé sérii, kdy o bonusovém bodu navíc rozhodl JAN SÝBEK. Medvědi i tak ale neodjeli s prázdnou, přivezli totiž veledůležitý jeden bod.

Skóre tohoto utkání se měnilo už na konci druhé minuty, když se do přečíslení dva na jednoho dostali domácí. Pašek poslal puk do brankáře Děčína, ale TOMÁŠ RŮŽIČKA se dostal k přesné teči a Písek vedl 1:0. Medvědi dokázali zareagovat o dvě a půl minuty později. MILAN BUĎA z prostoru pravého kruhu vyslal nechytatelný projektil a bylo vyrovnáno – 1:1. Jenže Písečtí šli znovu do jednobrankového náskoku, v osmé minutě rozvlnil podruhé síť medvědí klece JOSEF URBANEC, jenž se nemýlil ve svém samostatném úniku – 2:1. Přesně v polovině prvního dějství už to bylo o dva góly. FILIP VLČEK se předvedl individuální akci, po níž slavil úspěch – 3:1. V samotném závěru pak zachránil Děčín od pohromy v podobě čtvrté branky Tomáš Procházka, když z brankové čáry poslal kotouč do bezpečí.

Úvod druhé třetiny patřil Medvědům. Ve dvaadvacáté minutě vsítil kontaktní branku TOMÁŠ FAIGL a jeho tým byl zpět ve hře – 3:2. Hosté ožili, bylo jich plné kluziště a jejich aktivitu potvrdil vyrovnávací brankou LUKÁŠ ZIKA, který měl zakončení zcela jednoduché – poslal kotouč do takřka odkryté domácí sítě – 3:3. Další průběh hry poznamenala častá vyloučení na obou stranách, která hru rozkouskovala. V sedmatřicáté minutě ale potrestali vyloučení Děčína domácí hokejisté FILIPEM VLČKEM, jenž přesilovku využil střelou v pádu a Písek šel opět do vedení – 4:3. A hned po buly se domácí trefili znovu , kdy přesně mezi tři tyče zamířil JAN SÝBEK – 5:3. Dvěma slepeným góly v rozmezí pětačtyřiceti vteřin se tak znovu dostali do dvoubrankového náskoku, který vydržel až do konce druhé periody. Medvědi tak museli znovu dotahovat.

Snový byl začátek třetího dějství pro Medvědy. Ti totiž dokázali dvěma rychlými góly znovu vyrovnat a opět se muselo začínat od začátku. Nejprve snížil na rozdíl jediné branky JIŘÍ BRANDEJSKÝ – 5:4 a o šestnáct vteřin poté se střelou do prázdné písecké branky prezentoval JAROSLAV HAŠEK, který mohl se svými spoluhráči slavit srovnání stavu skóre – 5:5. Hokejisté Písku se snažili na vyrovnání Děčína odpovědět, ale Lavinger držel svůj tým po jejich střelách. V jednapadesáté minutě chybovali Písečtí v obranném pásmu a nebyli dostatečně důrazní, čehož využil MARTIN PATZELT a poslal Medvědy poprvé v utkání do vedení – 5:6. O chvilku později se znovu zaskvěl Lavinger, jenž zlikvidoval jedovatou střelu Sýbka z mezikruží. Domácí se ale přeci jenom dočkali vyrovnání, v sedmapadesáté minutě zamkli Děčín v jeho pásmu a od modré čáry propálil vše, co mu stálo v cestě VÁCLAV ŠKOPEK – 6:6 a vynutil si tak prodloužení. V něm se o největší šanci postaral v jeho závěru Jan Kaltenböck, jenž svou střelu z dálky poslal jen těsně vedle levé tyče branky Písku. Zápas tak došel až do samostatných nájezdů, ve kterých rozhodující trefou rozhodl o bonusovém bodu navíc domácí Sýbek – 7:6sn. Medvědi si připsali veledůležitý jeden bod.

IHC Písek – HC Děčín 7:6 po sam. nájezdech (3:1, 2:2, 1:3 – 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Růžička (Pašek, Ferebauer). 8. Urbanec (Vlček). 10. Vlček. 37. Vlček (Urbanec). 38. Sýbek (Novák, Bernad). 57. Škopek (Pavlíček, Urbanec), rozh. náj. Sýbek – 5. Buďa (Patzelt). 22. Faigl (Patzelt). 27. Zika (Brandejský). 45. Brandejský (Sýkora, Vaněk). 47. Hašek (Patzelt, Faigl). 51. Patzelt (Faigl, Kaltenböck)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Šticha) – Molnár, Hříbal, Kaltenböck, Zdvořáček, Vaněk, T. Procházka, Chmel – Kment, Hašek, Volráb, Vacek, Vykouk, Oliverius, Zika, Faigl, Buďa, Patzelt, Chovanec, Brandejský, Sýkora

Vendula Zdražilová, HC Děčín