Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi podruhé v sezóně porazili Vajgar a opustili předposlední místo v tabulce

vajgarV předehrávce 28. kola hostili Medvědi jihočeský Jindřichův Hradec, který nakonec porazili 6:3, připsali si tři body do tabulky a navíc se po delší době dostali na vyšší příčku v tabulce. Opustili tak sedmnáctou pozici a nyní jsou šestnáctí.

Zápas začal velmi svižně z obou stran, hned v úvodu utkání bylo k vidění několik útočných akcí na obou stranách, ale oba gólmani svými zákroky nedovolili svému soupeři skórovat. O největší šanci se postaral v osmé minutě Kaltenböck, jenž napřáhl na modré čáře k mohutné střele, po které puk orazítkoval tyčku hostující svatyně. Puk navíc zůstal v brankovišti, kde se ho ještě snažil dorazit Vacek, ale Kůdela i toto nebezpečí zažehnal. V patnácté minutě pálil z prostoru mezi kruhy Voříšek, ale pozorná obrana Medvědů jeho úmysl zneškodnila. Skóre se měnilo až na počátku osmnácté minuty. Milan Buďa pálil na Kůdelu, od kterého se puk odrazil přímo na hůl volného TOMÁŠE FAIGLA, pro něhož nebyl problém poslat kotouč za bezmocného Kůdelu – 1:0. V samotném závěru pak ještě zahrozil Hašek, jenž šikovně tečoval projektil z hole Volrába, ale znovu to byl Kůdela, kdo byl proti. První dějství tak skončilo lépe pro Děčín, jenž šel poprvé do kabin s jednobrankovým náskokem.

O první zajímavou šanci se ve druhé periodě postarali hosté, konkrétně Tomáš Fencl, který se na pravém kruhu opřel do střely a jen díky Lavingerovi Vajgar nevyrovnal. O chvíli později spálil velkou šanci Radim Vacek. Ten se dostal do samostatného úniku ve vlastním oslabení, ale na Kůdelu nevyzrál. A nebylo tomu jinak ani v šestatřicáté minutě. Stejný hráč byl opět u zrodu obrovské šance, kdy mohl tečovat puk do odkryté klece Vajgaru, ale Kůdela se fantasticky dokázal přesunout a dalším bravurním zákrokem akci Medvědů ukončil. Nedáš dostaneš. Toto pravidlo se dostavilo zanedlouho. MILAN ŠESTÁK potvrdil aktivitu hostů a srovnal s Děčínem krok – 1:1. Jenomže po vhazování ve středovém kruhu ujel všem TOMÁŠ FAIGL a tváří v tvář Kůdelovi se z bekhendu nemýlil – 2:1. V samotném závěru pak ještě byla k vidění další tutovka Děčína, ve které se ocitl Hašek, ale před odkrytou brankou Kůdely puk dobře netrefil.

Třetí dějství nemohlo pro domácí lépe začít. Přesně úderem jednačtyřicáté minuty totiž odskočili na rozdíl dvou gólů. MARTIN PATZELT dorazil střelu Milana Budi za záda Kůdely a využil tak přesilovou hru, kterou rozdělila siréna v první třetině – 3:1. Během další chvíle se zrodila souhra první formace, která měla opravdu oči. Při úniku dva na jednoho našel volného DANIELA VOLRÁBA Vacek a prvně jmenovaný nabídku svého spoluhráče nemohl odmítnout – 4:1. Po čtvrtém přesném zásahu si hosté vzali oddechový čas. Ovšem okamžitě po něm inkasovali pátý gól. Po vhazování v pásmu Vajgaru nahodil puk na branku Kůdely JAROMÍR CHMEL a střela proplachtila až do hradecké klece – 5:1. Kůdela poté brankoviště opustil a místo něho nastoupil Marek. Ale i ten musel čelit nájezdům do předbrankového prostoru a po jednom z nich inkasoval z hole JIŘÍHO BRANDEJSKÉHO – 6:1. Hosté se však nevzdali a sympaticky útočili a v 53. minutě se podruhé v utkání trefil MILAN ŠESTÁK, jenž náskok Děčína snížil na rozdíl čtyř branek – 6:2. Čtyři a půl minuty před třetí sirénou ještě vykřesal malou jiskřičku naděje JAKUB PÍPAL využitím početní výhody – 6:3. Medvědi však žádné drama nepřipustili a tento výsledek uhájili až do konce utkání. V něm si připsali tři body do tabulky a postoupili na šestnáctou příčku.

HC Děčín – KLH Vajgar Jindřichův Hradec 6:3 (1:0; 1:1; 4:2)
Branky a nahrávky: 18. Faigl (Buďa, Patzelt), 38. Faigl (Buďa, Procházka), 41. Patzelt (Buďa, Faigl), 43. Volráb (Vacek, Hříbal), 44. Chmel (Oliverius, Zika), 49. Brandejský (Chmel) – 37. Šesták (Kohút, Samohejl), 53. Šesták (Záhora, Samohejl), 56. Pípal (Popelka, Voříšek)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Kácha) – Vaněk, Hříbal, Zdvořáček, Kaltenböck, Procházka T., Molnár, Chmel – Hašek, Volráb, Vacek – Vykouk, Oliverius, Zika – Patzelt, Faigl, Buďa – Brandejský, Fojt, Sýkora – Chovanec

Vendula Zdražilová, HC Děčín